gototopgototop

Mi08242016

Last update09:50:29

Titluri:

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Au reasfaltat 2,7 km de drum bun, înainte de alegeri!

Au reasfaltat 2,7 km de drum bun, înainte de alegeri!

Mulți turdeni s-au întrebat ce i-a apucat pe cei d...

Pe ce a cheltuit Ștefănie peste 240 de miliarde de lei vechi?

Pe ce a cheltuit Ștefănie peste 240 de miliarde de lei vechi?

Vă promiteam o serie de articole despre lucrurile ...

Opaca Primărie Turda – ce ascunde primarul Tudor Ștefănie?!

Opaca Primărie Turda – ce ascunde primarul Tudor Ștefănie?!

Am solicitat primarului Tudor Ștefănie  o sea...

Nereguli financiare echivalând cu bugetul Turzii pe un an!

Nereguli financiare echivalând cu bugetul Turzii pe un an!

Continuăm seria dezvăluirilor din ciclul constatăr...

Program - Zilele Municipiului Turda

Thumbnail image

Zilele Municipiului Turda, august-septembrie 2013

  • PDF

zileleturziiConsilierii locali turdeni au aprobat programul manifestărilor desfășurate sub titulatura ”Zilele municipiului Turda”. Devenite tradiție a ultimilor ani, zilele dedicate orașului de pe Arieș și, bineînțeles, cetățenilor săi, au ajuns la cea  de-a treisprezecea  ediție, taman în anul 2013.

Așadar, cea de-a treisprezecea ediție a Zilelor Municipiului Turda se va desfășura în zilele de vineri, 30 august, sâmbătă, 31 august, și duminică, 1 septembrie 2013.

Prima zi a manifestărilor (vineri, 30 august 2013) va debuta, cum este și firesc,  cu deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediții a Zilelor municipiului Turda, de la ora 10, în Sala Mare a Primăriei Turda. De la ora 11, în centrul istoric al orașului, la o Poartă a Orașului simbolică, va avea loc primirea delegației oficiale și parada portului popular, urmată, la scena din cadrul centrului pietonal, de Festivalul de Folclor ”Chemarea Munților” care prilejuiește cetățenilor turdeni un spectacol folcloric cu ansamblurile : ”Datina Turdeană”, ”Crăișorii”, ”Comori Ardelene”, ”Muguri de pe Arieș”, ”Popular” și ”Fii Moților”.

De la ora 11, în Parcul Teilor din cartierul Oprișani se va organiza un matineu intitulat ”Vacanța”, pentru cei mai mici dintre turdeni, cu jocuri și concursuri organizate de Clubul Copiilor din localitate. În aceeași locație cei mici vor putea alege să-și picteze fața după diferite personaje îndrăgite de ei sau să admire demonstrații de dresaj de câini.

Ajunsă și ea la cea de-a XIII-a ediție, ExpoFlora, expoziția cu tematică florală are și ea fanii săi. Laolaltă cu expozanții de flori și aranjamente florale vor expune și artiști, în cadrul unei expoziții având aceeași tematică, dar vor exista și expoziții de origami. Locația pentru ExpoFLora 2013 încă nu a fost stabilită cu certitudine, organizatorii ezitând între Colegiul Național Mihai Viteazu (aflat în plină desfășurare a unor lucrări de reabilitare)  și Liceul ”Liviu Rebreanu” din cartierul Oprișani. La ora 19 vor fi decernate, deja, premiile ”ExpoFLora” în cadrul unei ceremonii care va beneficia de suportul muzical al formației Simpatix a Casei de Cultură Turda.

Ziua de vineri, 30 august, va mai prilejui turdenilor Un spectacol de muzică populară, începând cu ora 19, susținut Grupul vocal ”Crăișorii”, Oana Vențel, Alina Răcean, Crina Prața, Alexandru Făgădar, Aurel Șuteu. În același interval orar  este programată primirea delegațiilor străine și masa de protocol.

Prima zi a manifestărilor dedicate turdenilor se va încheia cu un recital Horia Brenciu.

Cea de-a doua zi a manifestărilor, sâmbătă 31 august 2013, debutează în Sala Mare a Primăriei Turda cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. În cinstea acestora, organizatorii, Primăria și Consiliul Local Turda, au pregătit un program folcloric cu formația ”Veteranii jocului popular”.

O oră mai târziu, la scena din centrul istoric este programat un program folcloric cu formații locale: ”Datina Turdeană”, ”Comori Ardelene” și ”Crăișorii”.

De la ora 12 va începe Festivalul Muzicii de Fanfară ”Potaissa”, ediția a III-a, cu participarea formațiilor ”Promenada” a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, Transilvania, Jump, Potaissa, cărora li se va alătura formația de majorete a Clubului Copiilor.

De la ora 16, la Galeria Municipală de Artă a municipiului Turda este programat vernisajul expoziției de artă plastică a Societății Culturale Filarmonia, a Casei de Cultură și Școlii Populare de Arte Cluj.

De la ora 17, la Primăria Turda, se va desfășura spectacolul muzical-poetic cu Corul ”Armonia”, Cercul de Educație Pro Patria, ale Casei de Cultură, și formația de muzică ușoară ”Napoca” alături de  cea a Școlii Populare de Artă Cluj. Intitulat ”Fidelitate”, spectacolul este dedicat personalului Primăriei Turda cu o vechime de peste 15 ani.

De la ora 18, la scena din centrul pietonal va avea loc premierea olimpicilor, elevilor cu performanțe deosebite la diferite materii și a sportivilor.

Seara debutează de la ora 19, cu recitalul folk susținut de Adrian Sărmășan,  urmat la ora 20 de formația Desperado. Vedeta serii, care va încheia cea de-a doua zi a manifestărilor este Ștefan Bănică junior, cel care va urca pe scenă la ora 21.

Ultima dintre Zilele municipiului Turda începe la ora 10 la Salina Durgău Turda unde va avea loc vernisajul expoziției taberei de creație ”Cultura fără frontiere”.

De la ora 11, în Parcul Teilor matineul ”Vacanța” îi așteaptă pe copii turdenilor cu jocuri și concursuri pregătite de cei de la Clubul Copiilor Turda.

De la ora 12, pe scena din centrul istoric al orașului va avea loc spectacolul muzical coregrafic cu formațiile ”Simpatix”, ”Duet Song”, ale Casei de Cultură Turda, formația de dans sportiv ”Potaissa” și formația de majorete a Clubului Copiilor Turda.

De la ora 18 va fi prezentată turdenilor echipa de handbal a clubului Potaissa Turda, formație care evoluează în primul eșalon al handbalului românesc.

De la ora 19 a venit vremea artiștilor să urce pe scenă pentru a încânta publicul turdean. Primii vor fi cei de la Șuie Paparude, urmați de la ora 20 de Alex Velea (care încă nu  a confirmat oficial când poate concerta la Turda) iar cei care vor închide show-ul vor fi cei de la Direcția 5. Ca de obicei, finalul Zilelor Municipiului Turda va fi marcat de un spectaculos foc de artificii.

Comentarii  

 
#1 RE: Zilele Municipiului Turda, august-septembrie 2013elena 03-08-2013 11:46
sa ii fie rusine lui tudor stefanie ca nu ia in considerare opinia celor care lau ales.de ce nu se tin zilele turzii in micro .ce interese are sa le tina in centru.
Citat
 

Adaugă comentariu

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Policlinica Oprișani,

prin cabinetele de urologie, oftalmologie, pneumologie, medicină internă, pediatrie, vă oferă tratamente și consultații gratuite pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.Tot aici puteți beneficia de consultații și tratamente la cabinetul de oncologie a cărui activitate se desfășoară în colaborare cu medic primar din Spitalul Clinic județean Cluj.Policlinica Oprișani asigură medici și asistente pentru îngrijirea la domiciliu a pacienților parțial sau total imobilizați.Policlinica Oprișani este situată în Turda, în spatele bisericii ortodoxe de la Materna.Nr. telefon: 0755 123 923 sau 0264 305 530

Thumbnail image

radp1mic

Centru de mediere Turda

Thumbnail image

Opinie

Thumbnail image

Informatii Salina Turda, program etc.

Thumbnail image

Turda Campia Turzii Din Sate Din Judet Transilvania   Din Tara
Eveniment • Eveniment • Stiri • Cluj-Napoca   • Actualitate • Bucuresti
Social • Social • De stiut • Pe Aries • Cultura • Tara Romaneasca
Politic • Politic • In program   • In rest • Politic • Moldova
Administratie • Administratie
• Cultura • Cultura
• Religie • Religie