29
Vi, Mar
17 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Pentru că ne aflăm în plin sezon estival, am dat o raită prin, Băile Sărate Turda, un loc minunat câteodată, neîngrijit însă, dacă vorbim la timpul prezent. Am profitat de o zi fără soare și noroasă pentru a nu fi asaltați de turiștii veniți la ștrand sau să viziteze Grădina Zoologică, un obiectiv care poate că nu va mai fi finalizat niciodată.bai-sarate-parasite-1

bai-sarate-parasite-2Faptul că lucrările la Parcul Zoo stagnează, pare a amorți și urâți întreaga zonă. Întreaga zonă, care arăta splendid în urmă cu doar doi ani, cu o infrastructură stradală modernă și de calitate, realizată cu bani europeni prin proiectul cu Sângeorz Băi, este acum neîngrijită, cu bălți, murdării și, mai ales, plină de bălării. Inclusiv în zona Grădinii Zoologice sau a fostului restaurant de lângă ștrand. Rigolele pentru scurgerea apei pluviale  sunt colmatate, pline de nămol și vegetație. Ștrandul este împrejmuit cu sârmă ghimpată, de parcă ești la Auschwitz, accentuând imaginea dezolantă și lipsită de viață în absența turiștilor.

bai-sarate-parasite-3Lacul Tarzan este deosebit de murdar, plin de PET-uri și alte deșeuri, semn al trecerii pe acolo a unor oameni necivilizați, Lacul Csiki este năpădit de stuf și papură, așa că a ieșit din vederile iubitorilor de baie în zilele toride de vară și este păcat pentru că este unul dintre ochiurile cu apă dulce, într-o zonă sărată pe toate planurile.

Toată zona este plină de ciori și de câini, dar și de vaci și cai care au umplut totul cu fecale și noroi.

bai-sarate-parasite-4Cu toate acestea, în zonă s-au stabilit turiști nomazi, care și-au întins cortul dar au și o rulotă. și nu mă refer aici la corturari ci la turiști adevărați, veniți de prin Brașov dacă judecăm după numerele de la mașină. Aceștia se gospodăresc în aer liber, gătesc, își spală hainele și pot beneficia, oricând de o baie în balta sărată din apropiere. Asta da viață! Păcat că sunt, de fapt, singurii turiști de acolo, adică excepția care întărește regula, iar întreaga zonă pare a se deteriora pe zi ce trece.bai-sarate-parasite-5

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh