18
Joi, Apr
16 New Articles

Categorii Articole

Grid List

CAA - Protejați contoarele împotriva înghețului!

Visit Turda

Înscrieri la baschet!

Dave-Wedding Studio

Alin Pop Photography

Înscrieri la BOX

box turda bordi

Video CAA

ȘI ALTELE

Grid List

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dincolo de problemele tehnice inerente rezolvării problemei podului peste râul Arieș, de pe varianta spre Alba Iulia, dărâmarea acestuia, așa cum a fost anunțată de primarul Tudor Ștefănie, pare imposibilă și din alte puncte de vedere.

Pe structurile laterale ale podului sunt montate două conducte de aducțiune a apei potabile, care deservesc populația dintr-o anumită zonă a municipiului Turda. Cea din aval, așa cum se poate observa din imagini, poate fi oricând distrusă dacă trotuarul cu probleme se va desprinde.

Când am fotografiat podul, pentru a ilustra un material jurnalistic referitor la anunțata dărâmare a acestuia, am observat prezența țevilor groase prin care se transformă apă potabilă, fără a căror îndepărtare neputându-se realiza, practic, distrugerea controlată a podului, pentru ca apoi să fie construit unul nou.

Pentru a vedea care este opinia proprietarului conductei de aducțiune, ne-am adresat Companiei de Apă Arieș, căreia i-am solicitat furnizarea unor informații de interes public, în temeiul legii nr. 544/2001. Răspunsul nu a întârziat să apară.

„Ce conducte dețineți care traversează râul Arieș pe structura podului care urmează a fi demolat? Pentru ce sunt ele folosite? Când au fost construite? Va afecta demolarea activitatea vreunui sector de activitate al CAA, fie și temporar? Vă rog să precizați amănuntele necesare. Ce se va întâmpla cu conductele respective?”, au fost întrebările formulate de noi.

Iată răspunsul primit de la Copania de apă Arieș: Compania de Apă Arieș deține două conducte care traversează râul Arieș pe structura podului situat pe varianta spre Alba Iulia:

1. Conductă aducțiune din  OL Ф 600 construită în anul 1986, care alimentează cu apă potabilă toate locuințele de pe malul stâng al râului Arieș cât și comuna Săndulești. Prin conducta de aducțiune sunt alimentate rezervoarele 2x5000  din Cetatea Romană, de unde este furnizată apă potabilă pentru aproximativ jumătate din locuitorii Turzii.

2. Conductă transport OL Ф 600, construită în anul 1992, care alimentează cu apă potabilă zonaThumbnail imageA&A, cuplare str. Teclu și 22 Decembrie.”

Până aici, toate bune și frumoase, încă răspunsul celor de la CAA, conține și o frază menită să îngrijoreze și să îi facă pe cei care trebuie să ia o decizie referitoare la soluția ce va fi adoptată pentru remedierea podului: „Demolarea podului situat pe varianta spre Alba- Iulia va afecta alimentarea cu apă potabilă a locuințelor de pe malul stâng al râului Arieș. Această conductă nu poate fi întreruptă fără a afecta furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă pentru aproximativ jumătate din locuitorii municipiului și comuna Săndulești”.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh