10
Lun, Dec
39 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography

Încă de anul trecut, Primăra Câmpia Turzii împreună cu școlile gimnaziale din municipiu au demarat programul “Școală după școală“-“After school“.

Acesta s-a adresat unui număr de 100 de copii din învățământul primar local. 

Programul este complementar activității școlare și obligatorii, oferind oportunități de învățare formală și nonformală, învățare remedială și accelerare a învățăturii prin activități educative, recreative și timp liber.

Considerat ca fiind o necesitate, programul „Şcoală după şcoală” va continua şi în acest an şcolar în învăţământul primar din Câmpia Turzii.

Astfel,  în această perioadă şcolile își organizează grupele de copii, în baza cererilor depuse la unităţile de învăţământ şi elaborează pachetele educaţionale adaptate solicitanților. Acest program de tip after school, presupune activităţi de dezvoltare a competenţelor, deprinderilor și abilităţilor; precum și coordonare în pregătirea elevilor pentru concursurile şcolare.

În cadrul programului ,,Școala după școală” , elevii sunt îndrumaţi, monitorizaţi, și supravegheaţi de către un cadru didactic specializat. Părinții, în calitate de beneficiari indirecți ai programului pot avea siguranța că elevii se află sub supravegherea unor adulți competenți, care îi sprijină în pregătirea lecțiilor, derulând și activități complementare educative.

 Finanţarea programului este realizată de către administraţia publică locală, care suportă plata cadrelor didactice, şi de către părinţi, care organizează şi finanţează masa pentru copiii participanţi. 

 

Activitatea se  derulează în perioada cursurilor şcolare, în fiecare zi de luni până vineri, după programul obligatoriu de şcoală. Începând cu anul școlar 2017-2018, în cadrul programului „Şcoală după şcoală” apar unele modificări, și anume:  în cele maximum 3 ore pe care copilul poate să le desfășoare în cadrul programului, minimum 30 de minute în fiecare zi vor fi alocate sportului, jocului și mișcării.

 

Ca urmare a analizei programului educațional ,,Școala după școală”, desfășurat în anul 2016-2017 și a beneficiului adus elevilor, cât și părinților în ceea ce privește metoda școlară, administrația publică locală din Câmpia Turzii încurajează comunitatea să acceseze cu încredere această oportunitate adresată copiilor din învățământul primar.

 

 

 

 

DIRECȚIA RELAȚII CU COMUNITATEA

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh