24
Mie, Apr
10 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tânărul poet turdean, Călin Pop, este pe cală să o „comită” din nou. Asta pentru că, ne face plăcere să o anunțăm în premieră, săptămâna viitoare va vedea lumina tiparului cel mai recent volum al său de poezii, unul cu totul inedit, pentru el, prin factura creației  lirice. Asta pentru că volumul intitulat „Albatrosul voiajor”  conține numai poezii cu vers „alb”, fără rimă, poezii moderne plămădite cu mintea și frământate cu inima acestui tânăr sensibil și talentat. Volumul conține în jur de 60 de poezii, mai puține decât precedentele volume ale lui Călin Pop, ceea ce arată că el a ascultat sfatul unor „bătrâni” și a început să fie mai pretențios, mai exigent, chiar drastic cu creația proprie.

„Albatrosul voiajor” este publicat de Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca, cu o prefață semnată de scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă. Să mai dezvăluim că pe ultima copertă sunt inserate câteva opinii ale lui Andrei Păunescu (fiul marelui poet Adrian Păunescu) referitoare la Călin Pop și creația sa din această ultimă apariție editorială. „Paradoxal, credința, în forma ei aproape dogmatică – temă principală a scrierilor lui Călin Pop – este mai bine conturată în această carte, tocmai pentru că nu e afirmată direct, cum se întâmplă în primele trei. Din această mărturisire pe care o fac, autorul ar trebui să înțeleagă îndemnul să continue, să înainteze spre poezia adevărată, care, de multe ori, își conține ideea mai mult în subtext decât în text, în ce nu se spune decât în ce se spune”, sunt câteva din rândurile scrise de Andrei Păunescu despre acest al patrulea volum de versuri semnat Călin Pop.

Vom reveni cu amănunte legate de momentul lansării de carte prilejuită de prezentarea acestui al treilea volum de versuri al tânărului Călin Pop și de posibilitățile de achiziționare, pentru cei interesați de domeniul poeziei în general și de versurile tânărului poet turdean, în special.

Călin Pop a reușit, în ultimii ani, să susțină o cadență similară cu rotația Pământului în jurul Soarelui în ceea ce privește publicarea volumelor sale. Până acum au fost apreciate de cei cărora le-au căzut în mână volumele: „Scrijelit în suflet”- 2014, „Îngerul cu aripi mov” – 2015 și „Veșnicia din cuvânt”- 2016.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh