19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Seniorii turdeni din Asociația „Dr. I. Rațiu” Turda au organizat o manifestare „de suflet”, cu ocazia Zilei de Moș Nicolae. Ei, de altfel, au dat tonul acțiunilor chiar pe 1 Decembrie 2017 când, asemenea tuturor patrioților, indiferent de vârstă, au sărbătorit Ziua Națională a României, alături de autoritățile publice locale. Evenimentul organizat de Moș Nicolae a conținut vernisajul unei expoziție de pictură, , quilling. origami și chiar modele la scară ale unor biserici,  realizat cu modestie dar cu căldura specifică unor oameni care nu au trecut prin viață „ca Vodă prin lobodă”. A fost invitat să vorbească reprezentantul Casei de Cultură din Turda, Oleg Rusnac, artist plastic, la rândul său, care a remarcat progresul într-ale picturii înregistrat de artistele asociației, Ileana Heller și Emilia Szilagyi, dar și specialistele în modelarea hârtiei Aurica Deteșan și Crucița Hegheș, prima expunând interesante icoane quilling iar cealaltă, o serie de ornamente origami. La sediul asociației, sălile sunt deja decorate cu „operele de artă” ale hărnicuțelor pensionare. Expoziția deschisă acum conține și decorațiuni de sezon ieșite din mâna talentatei Dana Cordoș sau modele la scară ale unor biserici, creații ale lui Vasile Mărginean. Un „tocco finale” a fost adus expoziției prin lucrări de pictură ale Cristinei Oprea, referent la Casa de Cultură Turda, doctor în istoria artei.

Suportul muzical al manifestării a fost asigurat de Formația „Mihai Vodă”, condusă de preotul militar Adrian Samoilă, alături de care pensionarii prezenți au putut cânta colinde de sezon. Același părinte le-a transmis vârstnicilor câteva cuvinte calde, creștinești, pe care, apoi, împreună cu colegii săi, le-a întărit prin sunete și armonie.

La finalul momentelor artistice care au mers „la sufletele” celor prezenți, președinta Asociației Pensionarilor  „Dr. I. Rațiu”, Emilia Silagyi, și-a invitat colegii la întâlnirea cu Moș Crăciun care va avea loc săptămâna viitoare, ca o continuare a manifestărilor organizate de vârstnici în minunata lună a cadourilor de la finalul anului de grație 2017.

-------------------

Dați clic aici pentru fotografiile de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/12543-de-mos-nicolae-la-asociatia-pensionarilor-dr-ioan-ratiu-cu-pr-adrian-samoila

Dați clic aici pentru video: http://turdainfo.ro/index.php/video/12547-formatia-mihai-voda-o-ce-veste-minunata-la-si-cu-asociatia-pensionarilor-dr-i-ratiu-din-turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh