22
Lun, Oct
25 New Articles

Cultură
Typography

Dacă amatorii de la „Filarmonia” expun „acasă”, la Galeria Municipală de Artă Turda,  profesioniștii într-ale artei plastice, pleacă în deplasare, la ALba Iulia. În cetatea unirii, membrii filialei turdene a Uniunii Artiștilor Plastici din România își încep periplul prin țară aunțat la ultima expoziție de la Turda de chiar președintele UAP Turda, Alexandru Picovici.

„...dacă din 2007 până în 2017 am făcut expoziții, în proporție de 98-99 %, numai aici, urmează, un an, doi, în care să ieșim cu lucrările noastre peste granița Turzii și sper să colaborăm mai mult cu ceilalți președinți de filiale din țară”, spunea Alexandru Picovici la vernisajul expoziției din luna decembrie de la Turda. Picovici a fost prezent și în plenul COnsiliului local Turda pentru a milita, ca reprezentant al colegilor săi artiști, împotriva preluării Galeriei Municipale de Artă Turda de către Casa de Cultură, fără succes, însă.

Vineri, 5 ianuarie 2018, pictorii turdenii vor vernisa expoziția intitulată cu mândrie TurdART, la Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia, începând cu ora 17.00. Pe simezele albaiuliene expun, sub sigla UAPR Turda, în ordine alfabetică, artiștii plastici: Alin Bîlcu, Mariana Codorean-Picovici, Radu Cotișel, Marta Deleanu, Diana Dîrlea, Călina Gligor, Viorel Mircea, Anamaria Nagy, Alexandru Picovici, Dumitru Popa, Gheorghe ROșa, Laszlo Suba, Lucian Țîntariu, Adrian Țop Stanca Țop, Gavril Zmicală.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh