15
Sam, Dec
43 New Articles

Cultură
Typography

Gest patriotic neobișnuit în zilele noastre, făcut de simpli cetățeni, fără funcții sau titluri. Suciu Petru, un cunoscut colecționar și filatelist turdean, iubitor de istorie și cultură, împreună cu doi unchi ai săi, aflați la vârsta a treia, au depus o coroană de flori la ansamblul statuar „Horea, Cloșca și Crișan”, din cartierul Oprișani.

Cei trei au dorit să marcheze momentul în care cei trei au fost uciși prin barbara metodă a „tragerii pe roată”, la 28 februarie 1785.

Un gest nobil, pentru eroi de altădată, eroi uitați de autoritățile din ziua de azi, dar care sunt, iată, cinstiți și omagiați de oamenii simpli, cu cel mai pure sentimente patriotice.

 

 

Sursa foto: pagina de Facebook a dlui Suciu Petru, o pagină pe care v-o recomand cu căldură, pe care puteți găsi multe lucruri interesante despre istoria Turzii și nu numai: https://www.facebook.com/suciu.petru.92

 

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh