18
Joi, Apr
19 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Trupa Teatrului Municipal Turda a înregistrat un binemeritat succes și la Dej, unde s-a deplasat la invitația Clubului Rotary din localitate.
Despărţământul ASTRA Dej şi Primăria Dej au pus și ele umărul la aducerea turdenilor pentru un spectacol cu piesa "Mili, secretara detectiv" pe scena de la  Cercului Militar Dej.
Piesa lui Robert Thomas, în regia lui Marius Oprea, prin interpretarea pe care noi am lăudat-o când am văzut-o pe scena municipalului turdean a actorilor  Narcisa Pintea, Romul Morunţan, Nina Antonov, Tiberiu Tudoran, Anca Dogariu, Petre Băcioiu, Irina Melnic şi Cosmin Bighei,a resuscitat momentan viața teatrală din orașul de pe Someș. Aceasta după ce, acum o lună, trupa turdeană a entuziasmat cu același spectacol iubitorii de teatru din orașul Gherla.  

Ca și la Gherla, la Dej Teatrul Municipal Turda este prima instituție profesionistă de gen care a dat un spectacol teatral după ani buni (sau răi) și de aceea actorii turdeni sunt aşteptaţi să revină în mod regulat pe scena Cercului Militar din Dej. Aceasta pentru că retrocedările și vremurile neprielnice culturii nu au "cruțat" nicio altă posibilă locație pentru spectacole de teatru. Dealtfel, Cercul Militar din Dej a fost descrisă de către directorul Teatrului Municipal Turda, Narcisa Pintea, drept o gazdă primitoare pe scena căreia trupa turdeană se va întoarce oricând programul foarte încărcat i-o va permite. Lucru valabil și pentru Gherla, oraș în care, la mijlocul anilor '80,  trupa de teatru de la Turda dădea spectacole cu frecvență lunară.
Așadar, după succesul înregistrat de actorii teatrului turdean cu piesa "Mili, secretara detectiv" la Turda, Câmpia Turzii, Unirea, Gherla și Dej, trupa închegată de Narcisa Pintea a fost invitată să dea reprezentații similare într-un oraș reședință de județ: la Bistrița. Acest fapt spune multe despre prestația turdenilor în toate locațiile amintite.
Între timp, pentru a marca Ziua Mondială a teatrului, conducerea celei mai importante instituții de cultură turdene anunță că va prezenta un spectacol special cu aceeași piesă, "Mili, secretara detectiv". Spectacolul este programat într-o zi mai puțin obișnuită pentru spectacole la Teatrul Municipal Turda: duminica. Și mai este ceva special legat de acest spectacol: dacă o persoană cumpără un bilet al cărui preț este doar 12 lei, un însoţitor al acestuia intră gratuit la spectacol. Această ofertă este valabilă doar pentru spectacolul dedicate Zilei Mondale a teatrului, care va avea loc duminică, 27 martie 2011, de la ora 18.00. Biletele au fost puse în vânzare la casieria Teatrului, deschisă zilnic, între ora 9.00 și 13.00.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh