19
Vi, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

În cadrul proiectelor de colaborare derulate de municipiul Turda prin intermediul Comitetului de Înfrăţire Turda – Oraşe Străine cu partenerii noştri francezi, Comitetul de Înfrăţire Angouleme – Oraşe Străine şi municipalitatea din Angouleme, în perioada 10-17 februarie 2012, administrația turdeană a fost gazda unui grup de studenţi francezi de la LISA - Liceul de Imagine şi Sunet din Angouleme şi CREDOC, care vor realiza un film documentar despre oraşul Turda.

Acest material filmat va fi prezentat cu prilejul Zilei Europei, 9 mai 2012, la Angouleme, în cadrul unei manifestări la care vor participa toţi partenerii europeni ai oraşului Angouleme precum şi publicul larg. Echipa de filmare este compusă din: Pauline Lavidale (cameraman), Timothée Delbecque (editor), Simon Loury şi Elise Brunot (regizori). Printre cadrele turdene surprinse, un aspect important a vizat viaţa tinerilor turdeni, ghidul echipei de filmare fiind o elevă a Colegiului Naţional Mihai Viteazul, Mara Rus, care i-a însoţit pe oaspeţi în vizitele făcute la Salina Durgău Turda, Palatul Voievodal, centrul istoric, precum şi la toate celelalte repere istorice şi turistice reprezentative pentru comunitatea turdeană.

Proiectele culturale, educaţionale, schimburile de bune practici cu specialişti din administraţia publică locală din cele două oraşe înfrăţite vor continua în cadrul programelor bilaterale pregătite împreună cu partenerii francezi şi incluse în agenda de lucru a anului 2012.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh