O activitate școlară în colaborare cu Poliția, cum am dori să vedem cât mai multe, s-a desfășurat la Școala Gimnazială Mihai Viteazu din Câmpia Turzii.
Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a trimis polițiști specializați, în rândul elevilor acestei școli, în cadrul unui ciclu de activități preventive
Biroul Siguranță Școlară este o structură mai nou înființată care are ca atribuții derularea de activități informative, educative și preventive în ceea ce privește faptele cu conotație penală comise în școli și în zonele adiacente acestora.
Iar importanța pe care IPJ Cluj o acordă tocmai acestui gen de acțiuni este dovedită de prezența la școala din Câmpia Turzii a șefei acestei structuri de poliție, comisarul șef de poliție Simona Chețan, care a interacționat cu elevii școlii, transmițându-le acestora nu doar informații legate de bullying-ul școlar, dar le-a explicat acestora și care sunt cele mai bune căi de acțiune în combaterea acestui fenomen.
Au fost prelucrate aspecte legate de întărirea gradului de disciplină rutieră, prevenirea violenței în mediul școlar și a fenomenului de bullying, precum și de riscurile și consecințele portului sau folosirii, fără drept, a obiectelor periculoase.
La activitatea găzduită de Școala Gimnazială Mihai Viteazu din Câmpia Turzii, au participat zeci de elevi, însoțiți de cadre didactice.
Activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară în județul Cluj s-au înmulțit în ultima perioadă, inclusiv în mediul rural.
În urmă cu câteva săptămâni o astfel de acțiune s-a derulat în apropiere de Câmpia Turzii, în cadrul a două unități școlare din comuna Frata, respectiv școlile gimnaziale Frata și Soporu de Câmpie.
Polițiștii din carul Biroului Siguranță Școlară susțin că activitățile informativ-educative cu caracter preventiv vor continua în rândul elevilor din întreg județul și în perioada următoare pentru a combate fenomene nocive ca bullying-ul și asigurarea unui climat normal în școli și licee.
...................................................................
Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Câmpia Turzii este beneficiara PROIECTULUI NAȚIONAL PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR – ”Implică – te în propriul viitor” derulat în perioada 2022 – 2025, GRANT în valoare de 756.000 lei. Proiectul este finanțat prin componenta C15 - Educație a PNRR, Runda 1.x.
În cadrul acestui proiect se vor derula, pe perioada acestui an dar și a viitorilor doi, activități remediale pentru elevi, activități extracurriculare, excursii, și activități de formare a cadrelor didactice.
Cele mai importante achiziții în cadrul proiectului vor fi tablele inteligente pentru toate clasele de gimnaziu, iar cadrele didactice și elevii vor beneficia de mijloace moderne de învățare și predare în conformitate cu standardele europene.
Grupul țintă al proiectului este format din toți elevii ciclului gimnazial (clasele V-VIII), aflați în risc de abandon școlar, aducând un plus de motivație pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii.
Programul National pentru Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat de Planul National pentru Redresare si Reziliența al României (PNRR) este un program de susținere a reformei sistemului educațional din România și vizează reducerea părăsirii timpurii a școlii și a abandonului școlar și este un program de susținere a reformei sistemului educațional.
Tehnologia este într-un proces continuu de evoluție, ce nu cunoaște limite, devenind utilă și necesară în orice domeniu și cu atât mai mult în sistemul educațional datorită necesității de specialiști cu competențe digitale.
Grantul în valoare de 756.000 lei oferă posibilitatea achiziționării a opt table smart interactive, laptopuri, imprimante și modernizarea sălilor de clasă cu aparatură de ultimă generație.
Aceste îmbunătățiri oferă elevilor și cadrelor didactice posibilitatea de a beneficia de mijloace moderne predare- învățare în conformitate cu standardele europene.
Foto: agoramedia.ro
-----
VEZI ÎNREGISTRAREA VIDEO A ACTIVITĂȚII: