Așa cum am promis, revenim cu data și ora exactă a lansării de carte prilejuită de cea mai nouă apariție editorială a tânărului poet turdean, Călin Pop. Este vorba de volumul intitulat „Albatrosul voiajor”, un volum aparte în creația acestui autor, care pare să fie expresia căutărilor perene care-l frământă pe poetul de doar 22 de ani. Noua apariție editorială conține, așadar, numai poezii cu vers „alb”, adică fără rimă, vreo 60 la număr.

„Albatrosul voiajor” este publicat de Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca, cu o prefață semnată de scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă. Pe ultima copertă sunt inserate câteva opinii ale lui Andrei Păunescu (fiul marelui poet Adrian Păunescu) referitoare la Călin Pop și creația sa din această ultimă apariție editorială. „Paradoxal, credința, în forma ei aproape dogmatică – temă principală a scrierilor lui Călin Pop – este mai bine conturată în această carte, tocmai pentru că nu e afirmată direct, cum se întâmplă în primele trei. Din această mărturisire pe care o fac, autorul ar trebui să înțeleagă îndemnul să continue, să înainteze spre poezia adevărată, care, de multe ori, își conține ideea mai mult în subtext decât în text, în ce nu se spune decât în ce se spune”, sunt câteva din rândurile scrise de Andrei Păunescu despre acest al patrulea volum de versuri semnat Călin Pop.

Cei care prețuiesc poezia lui Călin Pop sau vor să ia contact cu versurile sale legate buchet și dăruite cititorilor, pot participa la lansarea de carte care este programată miercuri, 7 iunie, de la ora 18, în Sala Mare a Primăriei Turda. Așadar, în zi de post, la ceas de seară, o frugală delicatesă pentru iubitorii poeziei, a tinereții și gândului izvorât din sentimente împlântat ca o săgetă într-o carte ce poate să zboare: „Albatrosul voiajor”.

Călin Pop a reușit, în ultimii ani, să susțină o cadență similară cu rotația Pământului în jurul Soarelui în ceea ce privește publicarea volumelor sale. Până acum au fost apreciate de cei cărora le-au căzut în mână volumele: „Scrijelit în suflet”- 2014, „Îngerul cu aripi mov” – 2015 și „Veșnicia din cuvânt”- 2016.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh