În perioada 14-29 septembrie 2017 Primăria Oraşului Ocna-Mureş, Casa de Cultură ”Ion Sângerean” Ocna-Mureş” şi Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii organizează expoziția ”La prieteni” semnată de turdeanca Dana Deac, expoziţie care cuprinde lucrări în vopsea acrilică. Vernisajul are loc  la Casa de Cultură ”Ion Sângerean” Ocna-Mureş în data de 14 septembrie a.c. de la orele 18, intrarea fiind liberă. Evenimentul va mai cuprinde un program artistic susţinut de artiştii locali Georgiana Vesa, Gabriela şi Nik Matei, membri ai cunoscutei formaţii artistice „Tradiţii uiorene Ocna-Mureş” coordonat de Liana Stoica şi va fi prezentat de preşedinta Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii, Iuliana Pop..

Născută la 3.12.1964 în municipiul Turda, jud. Cluj, Dana Deac este sociolog, jurnalist, scriitor, bibliotecar, iniţiator, organizator şi director al mai multor evenimente culturale internaţionale, naţionale, judeţene şi locale. Din 1993 a publicat numeroase articole în ziare (Realitatea, Obiectiv, Săptămâna Turdeană, Mesagerul Transilvan, Monitorul de Cluj, Monitorul de Arieş, Ziarul clujeanului, Clujeanul, Jurnalul Naţional, Mioriţa-USA, Ziarul nostru, Ziarul 21, Obiectivul de Arieş, Turdanews), a colaborat la revistele: Observatorul cultural- Canada, Bună dimineaţa, Israel!, Minimum- Israel, Oraşul, Filarmonia, Tribuna, Cultur’ALL, Cetatea Culturală- Cluj-Napoca, Turd’ART Și Caiete Silvane-Zalău și a fost redactor-șef, apoi director al postului SICA-TV Turda. Acum este bibliotecar și redactor-șef adj. al publicației Miorița-USA.

Ca artist plastic este autodidact, urmând doar cursul „Să desenăm cu emisfera dreaptă” (februarie 2011). Este membru fondator al Societăţii Culturale Filarmonia Turda, membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din judeţul Cluj şi membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii. A debutat expozițional cu colaje de hârtie în anul 2010, continând cu grafică și pictură. Majoritatea lucrărilor sale sunt realizate în vopsea acrilică, în manieră fovistă. A participat la peste 200 de expoziţii de grup. Din martie 2010 a participat la numeroasele expoziţii de grup în Turda, Câmpia Turzii și Cluj-Napoca organizate de Societatea Culturală Filarmonia, Societatea Culturală Filarmonia Turda și de Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii și din aprilie 2013 şi la cele organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici Cluj.

În 2015 câstigat Locul I la Concursul național de pictură ”Universul satului românesc” organizat de revista ”Dor de Dor” din județul Călărași.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh