Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, îi invită pe toți cei care iubesc folclorul românesc, sunt talentați, visează să devină celebri și să cânte muzică populară pe marile scene, să participe la preselecția pentru noul sezon al emisiunii „Vedeta populară”, care va avea loc sâmbătă, 3 februarie 2018, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, între orele 11:00 – 18:00.

            La preselecție pot participa persoanele care au depășit vârsta de 16 ani, tineri, maturi și oameni în vârstă. Acestea trebuie să prezinte în fața juriului două piese: o doină sau o baladă și un cântec ritmat. La intrarea în sala de preselecţie, concurentul va avea asupra lui actul de identitate. De asemenea, va pregăti mai multe cântece din muzica populară cu specific zonal. Potrivit regulamentului postat pe site-ul Televiziunii Române, este permisă interpretarea atât cu acompaniament instrumental live - unul sau mai multe instrumente, cât şi pe negativ - pe suport CD, stick, sau chiar fără acompaniament. Totodată, la preselecţii, concurenţii vor primi întrebări legate de cunoaşterea domeniului „folclor” sau probe de improvizaţie la alegerea juriului.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj sprijină demersurile Televiziunii Române, în cadrul concursului național „Vedeta populară”. Concursul de talente, destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc, prezentat de Iuliana Tudor, a debutat în toamna anului 2017 la TVR 1. Prima ediţie a concursului a fost câştigată de tânăra solistă de muzică populară Alexandra Chira, originară din comuna Plopiș, județul Sălaj, studentă la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca.

 

 

Biroul de presă

30 ianuarie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh