Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj,, organizează, în perioada 12 – 29 aprilie 2018, expoziţia personală intitulată GLISSANDO cu lucrări semnate de artistul clujean Radu Şerban. 

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, de la ora 18:00, în Sălile Festive (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezenţa artistului şi  a curatorului expoziției, Mircea Oliv. Din partea muzeului vor face oficiile de gazdă: Lucian Nastasă-Kovacs, managerul instituţiei şi Florin Gherasim, muzeograf.  

Radu Şerban (născut în anul 1960) a absolvit, în anul 1987, Universitatea de Artă din Bucureşti, secţia pictură, la clasa maestrului Marius Cilievicila. În anul 2006 a obținut titlul de doctor în arte vizuale la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, instituţie la care este cadru didactic din anul 1990, în prezent fiind profesor universitar la Departamentul Design Textil.

Activitatea sa artistică este fructuoasă, lucrările din atelier luând, de-a lungul timpului, calea expoziţiilor personale sau de grup găzduite de galerii sau muzee de artă importante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Bistriţa, Sibiu, Zalău, Târgu Mureş, Dej, dar și din Italia, Statele Unite ale Americii sau Canada.

Livia Drăgoi, Mircea Oliv, Florin Gherasim, Ramona Novicov, Călin Stegerean, Pavel Şuşară şi alţi exegeţi au comentat opera artistului, evidenţiind varietatea tematică, dar şi evoluţia stilistică parcursă de pictorul Radu Şerban în peste trei decenii de efort creator.

Actualul proiect expoziţional, intitulat GLISSANDO, este gândit în colaborare cu curatorul Mircea Oliv pentru un parcurs itinerant: Bistriţa (Galeria Arcade 24), Târgu Mureş (Galeria Art Nouveau), Cluj-Napoca (Muzeul de Artă Cluj-Napoca), Bucureşti (Palatul Mogoşoaia).

Expoziţia va fi deschisă în perioada 12 – 29 aprilie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.  

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh