Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge pentru prima oară în acest an la Cluj-Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. Vernisajul va avea loc joi, 28 iunie 2018, cu începere de la ora 18:00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (P-ța Unirii nr. 30), în prezența domnului Cristian Movilă, președinte al Fundației Eidos.

Evenimentul de la Cluj-Napoca face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei în România, după București, expoziția a fost deschisă publicului în Timișoara (5 iunie - 24 iunie) și, în premieră, la Cluj-Napoca (29 iunie - 22 iulie).

„Credem că educația vizuală este extrem de importantă într-o lume a știrilor false și a surselor îndoielnice de informație, de aceea încercăm din 2009 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România. Ne bucurăm că anul acesta vom ajunge și în Cluj-Napoca.” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

București, Cluj, Timișoara se alătură turneului internațional World Press Photo: Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Bari, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Hanoi, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad, etc.

             Program de vizitare Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Piața Unirii:

            Vernisaj: joi, 28 iunie 2018, ora 18.00 

            Miercuri – Duminică: 10:00 – 17:00

            Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție.

            Preț bilet întreg: 6 lei

 

            World Press Photo 2018 în cifre

            Competiția a ajuns la a șaizeci și una ediție în 2018 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 42 de fotografi din 22 de țări.

 

Mai multe detalii despre lista evenimentelor puteți găsi pe pagina de facebook:

World Press Photo 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh