În cadrul  evenimentelor dedicate de către Primăria Municipiului Turda sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu”  și colaboratorii săi organizează expoziția „Memoria orașului”.

Găzduită de Muzeul de Istorie, expoziția își propune evidențierea importanței cunoașterii trecutului unei comunități și a păstrării datelor despre acesta, precum și valorificarea colecțiilor destinate conservării memoriei locale.

Exponatele, respectiv cărți, documente de arhivă, fotografii, brevete, decorații, jurnale de operațiuni, articole din presa vremii, sunt grupate în șase teme care ilustrează perioada 1914-1918 în Turda și comitatul Turda-Arieș.

Deschiderea expoziției va avea loc în 3 august, ora 13, la Muzeul de Istorie, str. B. P. Hasdeu nr. 2 și va putea fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

-------------------------------

            Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh