Este vorba de partea a doua a primei ediții, găzduită la Colegiul Tehnic Turda, Str. Basarabiei nr. 48.

„Târgul de Purici" este un concept de a da o nouă viață lucrurilor vechi, după modelul "Flohmarkt".

Organizatorii au transmis și un îndemn: „Veniti cu totii, haideti de luati purici, de la noi, sau impreuna cu noi! Scopul este minunat, puteti contribui la actiunile noastre umanitare, sau puteti sa va manifestati disponibilitatea la voluntariat, totul in ideea de a crea o lume mai buna! Nu in ultimul rand, cei care se simt doritori sa faca voluntariat intr-un cadru organizat, pot sa ni se alature ca membri ai clubului”, solicită organizatorii ineditului eveniment.

-----------------------------------------------------

Iată și amănuntele, furnizate de organizatori:

„Nu lăsaţi lucrurile să moară! Dacă nu le-aţi atins timp de un an, dăruiţi-le altora care nu şi le permit!
Lions Club Turda – Câmpia Turzii organizează partea a 2-a a primei ediţii a „Târgului de Purici”, în perioada 31 august -2 septembrie 2018, în incinta Colegiului Tehnic Turda, în vederea strângerii de fonduri pentru susţinerea proiectelor sale umanitare : screening ocular la copiii din grădiniţe, acţiuni pentru sănătatea populaţiei şi mediului (vaccinare, infrastructura medicală din spitale, ecologizare, colectarea selectivă a deşeurilor), proiecte pentru tineri, persoane defavorizate şi cu dizabilităţi. 
În mod particular, Clubul nostru este atras de Programul social Flohmarkt, organizat pe baza unui concept care se practică în toată Europa, doar că, în multe oraşe din Austria şi Germania, colegii noştrii Lions au găsit o formulă de organizare, desfăşurare şi valorificare, aplicată din 1970, care le permite să rezolve mai multe probleme deodata: reciclarea, reutilizarea obiectelor casnice, etc., dezvoltarea voluntariatului, prezenţa socială, şi, nu în ultimul rând, obţinerea de fonduri pentru alte acţiuni viitoare, iar totodată demonstreaza solidaritatea, simţul civic, apropierea de valorile europene. 
În România, acest tip de eveniment, înregistrat la OSIM ca „Flohmarkt-Târgul de Purici”, a fost organizat pentru prima dată de către Lions Club Bistriţa în anul 2014, toate cele patru ediţii desfăşurate până acum fiind un real succes, atât ca rezultat al strângerii de fonduri, cât şi ca dezvoltare a voluntariatului, cu persoane de toate vârstele.
Faptul, nu mai puţin semnificativ, că numeroase produse din gospodăriile românilor, după ce nu se mai folosesc, ajung pe rampele de gunoi, mai mult sau mai putin amenajate, pe versanţi de dealuri, ȋn păduri sau pe malurile apelor, contribuind la poluarea mediului în care trăiesc, a determinat necesitatea realizării unei astfel de acţiuni, care nu se doreşte a fi o colectare de deşeuri ci o reciclare, prin reutilizare, a diferitelor obiecte de prisos aflate ȋn gospodăriile noastre, astfel încât lucrurile încă utilizabile, pe care nu le mai vrem sau nu le mai putem folosi, să le donăm spre folosul altora.
Pentru a începe aceasta acţiune, două Cluburi Lions din Austria (St. Polten şi Wieselburg) ne-au pus la dispoziţie fonduri în vederea participării efective a două membre din club, însoţite de extraordinarul nostru coleg Răzvan Rotta de la Lions Club Transilvania Cluj-Napoca, la desfăşurarea flohmarkt-urilor organizate de acestea în ultimul an, pentru a prelua conceptul de la el de acasă. Lions Club Turda- Câmpia Turzii ȋşi propune organizarea acestui eveniment la Turda, din iniţiativa colaborării cu Lions Club Wieselburg, Austria, care ne-a transmis un TIR de 20 de tone cu diferite obiecte colectate de către ei la acţiunea din acest an, cu scopul de a ne ajuta la iniţierea proiectului. 
De asemenea în ziua premergătoare desfăşurării târgului propriu-zis se vor colecta donaţiile locale, de la populaţia din zonă.
O serie de voluntari sortează, aranjează în standuri lucrurile, care urmează mai apoi să fie vândute la preţuri modice, fondurile obţinute fiind folosite de către club pentru acţiunile ulterioare.
Cu sumele rezultate din această acţiune ne dorim să continuăm activităţile de screening ocular la copiii de la grădiniţele din Turda şi Câmpia Turzii, susţinerea copiilor de gimnaziu la Concursul internaţional de desene-afiş cu teme despre pace, ecologizarea unor zone din oraş, participare la expozitii de artă cu diferite teme, Punguţa cu bucurii (cadouri şi ajutoare pentru copii defavorizaţi sau alte persoane defavorizate - cu venituri foarte reduse, persoane abuzate sau din case de copii). De asemenea acestea le vom utiliza pentru educarea populaţei în vederea menţinerii sănătăţii şi protecţiei mediului, colectării selective a deşeurilor şi reciclării, obţinerea de fonduri pentru echipament sanitar la secţia de oncologie şi secţia de îngrijiri paleative din cadrul Spitalelor municipale Turda şi Câmpia Turzii, implicarea tinerilor în activităţi educative şi artistice.
Veniţi alături de noi pentru a demonstra că cetăţenii din zona Turda- Campia Turzii si comunele limitrofe sunt cetăţeni europeni generoşi, gata să aloce puţin din timpul şi sufletul lor pentru a face bine cuiva aflat în nevoie.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh