Parcul Central din Turda se îmbracă în haine noi pentru evenimentul ce va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 09.00, în aceste zile fiind amenajate și decorate zone din parc pentru activitățile ce vor fi desfășurate de cei mai mici dintre participanți. ,,Gândesc Verde - Gândesc Curat” este un proiect al Primăriei Municipiului Turda, o amplă acțiune de ecologizare a orașului, ce vizează mai multe zone din municipiu: zona Băilor Sărate, malul râului Arieș și parcurile din oraș: Tineretului, Teilor, Avram Iancu, Turda Nouă.

La acțiunea de ecologizare vor participa elevi, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai companiilor și organizațiilor partenere, voluntari. Școlile au rol foarte important în acest proiect, pe lângă participarea la acțiunile de ecologizare propuse, elevii fiecărei școli participante vor confecționa cutii de colectare a deșeurilor reciclabile iar cele mai frumoase cutii vor fi premiate în cadrul evenimentului din 30 septembrie. Aceste cutii vor fi distribuite altor școli și vor fi montate în holul acestora, pe parcursul unui an școlar, iar cu ajutorul lor se va promova și efectua colectarea selectivă a materialelor reciclabile.

Tot în cadrul acestui proiect, elevii școlilor participante vor dona cărți, care ulterior vor fi dăruite unei școli a cărei bibliotecă școlară nu este utilată corespunzător  sau  unei comunități locale din apropiere unde biblioteca școlară lipsește cu desăvârșire. De asemenea, elevii vor realiza desene cu tematică de mediu ce vor fi afișate în parcul Tineretului.

La încheierea activității de ecologizare elevii vor participa la ,,Parada costumelor reciclabile’’, îmbrăcați în costume confecționate chiar de ei și se vor bucura de nenumărate surprize pregătite de organizatori.

 

Vă așteptăm cu drag să fim împreună pentru un oraș verde - un oraș curat!

 

Municipiul Turda

PRIMAR

Cristian Octavian Matei

 

 

 

 

Informații suplimentare despre proiectul ,,Gândesc verde - Gândesc curat’ și înscrieri voluntari:  Persoana de contact  -  Mic Camelia, telefon - 0751.235.553

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh