Teatrul „Aureliu Manea” din Turda anunță un eveniment de mare ținută, în 8 decembrie. Prezența Corului Madrigal la Turda, în premieră, este un eveniment de primă mărime pentru cultura din cel mai mare oraș clujean, în afara reședinței de județ.

Primarul Cristian Matei a vorbit și el despre prezența celui mai celebru cor românesc, într-o conferință de presă organizată la sediul Primăriei Turda. „Vom organiza mai multe spectacole în cursul lunii decembrie, dorim ca evenimentele din Turda să fie din ce în ce mai dese, să deschidem toate instituțiile turdenilor de toate vârstele. Între aceste spectacole, avem Corul Madrigal, pe 8 decembrie la teatrul din Turda, un spectacol de amploare, de elită, care cred că va aduce un plus de imagine municipiului Turda”, a anunțat primarul turdean primul dintre spectacolele lunii decembrie, care va începe în seara zilei de 8 decembrie la ora 19.

Corul Național de Cameră Madrigal este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală. Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând peste 4100 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul aflat sub bagheta maestrului Marin Constantin a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

Biletele se găsesc zilnic la agenția teatrului. Preț bilet 14-20 lei în funcție de locul din sală, anunță Biroul de presă al Teatrului „Aureliu Manea” Turda.

 

Sursa foto: www.madrigal.ro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh