29
Vi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageUnul dintre cele mai așteptate evenimente de către turdeni a fost deschiderea Complexului Balnear Potaissa Spa care s-a produs vineri, 27.06.2014 de la ora 13.00. Peste 100 de invitați au trecut pragul noului centru pentru a asista la momentul "tăierii panglicii" inaugurale de către autoritățile locale. Dintre oficialități au participat primarul și viceprimarul turdean, Tudor Ștefănie și Lucian Nemeș,președintele Consiliului de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA și directorul acestei societăți, Cristian Matei și Vasile Tot, deputatul de Turda, Mircea Irimie, și, nu în ultimul rând, reprezentantul firmei care a edificat noua bază de tratament și spa.

Thumbnail imageDupă ce invitații au admirat în voie lucrările executate, apreciind rezultatul final ca fiind unul de nivel european, cei amintiți mai sus au organizat o conferință de presă la restaurantul Express, urmată de un bufet suedez oferit invitaților, reprezentanți ai comunității turdene, ai proiectanților , constructorilor și altor categorii care au fost implicate în realizarea celui mai nou obiectiv de mare atracție, la Turda. PriThumbnail imagemul a vorbit directorul general al societății care deține noul centru balnear, Vasile Tot: „Inaugurarea noului obiectiv va aduce un plus de diversitate şi va creşte oferta turistică pentru toţi cei care aleg să viziteze Turda şi împrejurimile sale. Alături de Salina Turda şi de Ştrandul Durgău, Potaissa Spa se recomandă ca o locaţie care atrage turiştii, îi răsfaţă şi îi îndeamnă să revină de fiecare dată când au ocazia. Pe scurt, ceea ce dumneavoastră aţi văzut este rezultatul unui început pe care comunitatea locală prin reprezentanţii din Consiliul Local, executivul, au încercat să-l pună în practică. Turismul la Turda trebuie să se dezvolte cThumbnail imagea o soluţie alternativă, eu vreau să mulţumesc executivului, prin domnul primar Tudor Ştefănie, să mulţumesc constructorului, domnului Magda care reprezintă societatea care a executat lucrările, să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea şi finalizarea până la urmă a acestui obiectiv", a punctat directorul SC TurdThumbnail imagea Salina Durgău SA.
Primarul Tudor Ștefănie, cel care a avut practic ideea de a se edifica un astfel de obiectiv la Turda a declarat: „Iată că am ajuns la un moment fericit pe care îl aşteptam de foarte mult timp, după cum ştiţi cu toţii în urmă cu şase ani a început un proiect de dezvoltare turistică a municipiului Turda, ne-am desfăşurat activitatea pe baza unei strategii şi a unor elemente de lucru aprobate prin consiliile locale. Sigur că obiectivul principal pe care ni l-am propus atunci a rămas şi este actual, poate fi numit cel mai important obiectiv turistic, părerea mea, din ţară ca şi spectaculozitate: Salina Turda: După cum ştiţi este un obiectiv care a durat ca şi construcţie doi ani a avut rezultate şi aprecieri încă din primul an de la descThumbnail imagehiderea activităţii, dar tot atunci la realizarea acelui obiectiv cu care ne mândrim cu toţii, s-a discutat şi aşa a fost şi conceput proiectul, ca acel obiectiv să aibă ca şi activitate de bază tratamentul balnear şi nu cel de recreere şi de vizitare. (...)Din strategie iată că am atins un al doilea obiectiv, chiar dacă nu final, deschiderea acestui centru spa dar după cum aţi observat şi dumneavoastră obiectivul nostru este ca activitatea de bază să devină tratamentul balnear" a spus primarul Ștefănie.
Administratorul firmei constructoare, Gheorghe Magda, s-a arătat mândru de realizarea meseriașilor săi:Thumbnail image
"De data aceasta vreau să mulţumesc şi eu consilierilor, vreau să mulţumesc domnilor directori care s-au implicat în lucrarea respectivă, vreau să mulţumesc executivului pentru că au avut în vedere ceva modern şi special pentru a construi şi a pune la dispoziţia mea ca şi locuitor, la dispoziţia dumneavoastră ca şi locuitori ai municipiul Turda, un asemenea Centru Spa. Le mulţumim pentru această gândire performantă. A fost un proiect destul de dificil, am avut de executat Thumbnail imageun proiect care acum îl vedeţi finalizat în care pot să afirm că nu am putut să lucrăm cu nici un utilaj care era modern, a trebuit să executăm totul manual. Nu a fost deloc simplu, nu o să uit să mulţumesc proiectanţilor care au "cuplat" de fiecare dată pe interesul proiectului şi pe interesul pe care municipalitatea l-a dezvoltat pentru a face ceva performant. Le mulţumesc pe această cale proiectanţilor care s-au străduit şi până la urma-urmei proiectul a ieşit, un obiectiv elegant, frumos, performant", a rostit administratorul firmei Acsa Turda.
Președintele actualului Consiliu de Administrație al SC Turda Salina Thumbnail imageDurgău SA, Cristian Matei, a dat asigurări că dezvoltarea ofertei turistice va continua: "Spunea domnul primar că este nevoie de al treilea element, adică spaţiul de cazare. Deja au fost discutate toate condiţiile, au fost cinci firme la discuţii, trebuie să vedem care este posibilitatea de achiziţie a acestor lucrări. În ceea Thumbnail imagece priveşte aparatura medicală, au fost purtate discuţii, la fel, și au fost abordate firme de prestigiu care comercializează astfel de tehnologii. Sigur, achiziţia este mai lentă deoarece trebuie îndeplinite nişte proceduri, publicare în Monitorul Oficial plus licitaţii, pentru că este vorba de o sumă destul de mare, circa 160.000 de eurio.
S-a reuşit atragerea unui program cu Uniunea Europeană pentru Salina Turda, Workall, care deja este în derulare şi, în baza acestui program, s-ar putea să facem circa 50-60.000 de euro economie din bugetul Salinei, bani care vor veni de la Comunitatea Europeană ", a afirmat președintele Cristian Matei.
La rândul său, deputatul de Turda, Mircea Irimie a spus: "Dacă studiem oferta turistică din România vom constata că fiecare oraş, fiecare zonă, fiecare regiune, Thumbnail imageîncearcă să evidenţieze şi să pună în valoare tot ce are mai bun şi mai frumos. Şi Turda în urmă cu câţiva ani a intrat pe piaţa turistică, oferind şi punând în valoare tot ce avem mai bun şi mai frumos, apele clorosodice, nămolurile sapropelice, Mânăstirea Mihai Vodă, biserici de 300 – 500 de ani, centru istoric, sper, în curând din nou Grădina Zoologică şi, nu în ultimul rând, Salina Turda care a fost edificatoare. Şi pot spune că Centrul Spa inaugurat astăzi vine în completarea pachetului turistic al Turzii, iar dacă Salina Turda pot spune este coroana pachetului turistic, Centrul Spa este perla acestei coroane", a conchis deputatul Irimie.
Proaspăt revenitul în funcția de viceprimar, Lucian Nemeș, a lăudat și el rezultatul muncii mai multor echipe: "Vreau să felicit şi eu întreaga activitate pe care aţi desfăşurat-o în această perioadă, suntem mândri că astăzi avem cel mai modern Centru Spa din 

Thumbnail image

judeţul Cluj, vreau să vă spun că Turda începe să devină şi este o insulă a turismului în judeţul Cluj, Thumbnail imagesuntem recunoscuţi atât pe plan naţional, european cât şi mondial", a punctat viceprimarul turdean.
Noul Complex Balnear Potaissa Spa este amenajat în incinta vechiului Hotel Potaissa din centrul municipiului Turda și dispune de un bazin cu apă la o temperatură de 28 de grade Celsius, trei jacuzzi, bazin cu apă sărată, saună uscată și umedă, aparate fitness-cardio, sală de masaj, iar în curând va fi dotat cu o multitudine de aparate pentru diferite feluri de terapii. SC Turda Salina Durgău SA a investit în acest proiect peste 9,9 milioane de lei. În acest moment, toate lucrările au fost recepţionate, iar toate avizele de funcţionare au fost obţinute. Beneficiind de dotări de ultimă generaţie, personal special pregătit, toate într-un decor modern, Potaissa Spa îşi propune să ofere o oază de linişte şi de relaxare pentru toţi cei care aleg să îi treacă pragul. Complexul poate primi simultan 177 de vizitatori.
Thumbnail imageAlăturat vă prezentăm tarifele prestate de Complexul Balnear Potaissa Turda. Pentru amănunte Thumbnail imageconsultați site-ul www.spaturda.ro.

Thumbnail image

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh