25
Joi, Apr
3 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

cl-campia-14-mai-2014Consiliul Local Câmpia Turzii a menținut impozitele și taxele locale pentru anul 2015 la nivelul anului 2014. Decizia a fost luată în plenul ultimei ședințe a forului legislative local, cu unanimitatea voturilor celor prezenți. Astfel, a fost emisă Hotărârea Consiliului Local nr. 56 din 2014, privind stabilirea impozitelor si taxelor locale

pentru anul 2015  la nivelul Municipiului Câmpia Turzii.

Valoarea totală estimată a se încasa din impozite şi taxe locale este de 23.400 mii lei. Impozitul şi taxa pe clădiri și terenuri au rămas și ele la nivelul celor a anul trecut.

Conform legii, valoarea impozabilă a clădirii se ajustează în funcţie de rangul localităţii şi zona în care este amplasată clădirea, prin înmulţirea acesteia cu coeficientul de corecţie corespunzător, prevăzut în tabelul următor:

Zona în cadrul localităţii

Rangul localităţii

II

A

2,40

B

2,30

C

2,20

D

2,10

Legea prevede că, în cazul persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin înmulţirea suprafeţei construite desfăşurate a clădirii, exprimată în m², cu valoarea impozabilă a clădirii, cu cota de impozitare de 0,1% şi cu coeficientul de zonă şi rang al localității. Suprafaţa construită desfăşurată a unei clădiri se determină prin însumarea suprafeţelor secţiunilor tuturor nivelurilor clădirii, inclusiv ale balcoanelor, logiilor sau ale celor situate la subsol, exceptând suprafeţele podurilor care nu sunt utilizate ca locuinţă şi suprafeţele scărilor şi teraselor neacoperite. În cazul unui apartament amplasat într-un bloc cu mai mult de 3 niveluri şi 8 apartamente, coeficientul de corecţie corespunzător rangului localităţii şi zonei de amplasare a clădirii se reduce cu 0,10. Valoarea impozabilă a clădirii se reduce în funcţie de anul terminării acesteia, după cum urmează: cu 20% pentru clădirea care are o vechime de peste 50 de ani de la data de 1 Ianuarie a anului fiscal de referinţă; cu 10% pentru clădirea care are o vechime cuprinsă între 30 de ani şi 50 de ani inclusiv, la data de 1 Ianuarie a anului fiscal de referinţă. În cazul clădirii utilizată ca locuinţă, a cărei suprafaţă construită depăşeşte 150 de metri pătraţi, valoarea impozabilă a acesteia, determinată conform celor prezentate mai sus, se majorează cu câte 5% pentru fiecare 50 metri pătraţi sau fracţiune din aceştia.

În cazul în care au fost executate lucrări de reconstruire, consolidare, modernizare sau extindere, din punct de vedere fiscal, anul terminării se actualizează, astfel că acesta se consideră ca fiind cel în care au fost terminate aceste ultime lucrări.

Pentru contribuabilii persoane fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri, impozitul pe clădiri se majorează după cum urmează:

- cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

- cu 150% pentru cea de-a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;

- cu 300% pentru cea de-a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Termenele de plată sunt următoarele: 1) Impozitele şi taxele pe bunurile deţinute în proprietate de către persoanele fizice şi juridice (clădiri, terenuri, mijloace de transport), se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

2) Impozitele/taxele anuale datorate bugetului local de către contribuabilii persoane fizice şi juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătesc integral până la 31 martie inclusiv a anului în curs.

3) Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor/taxelor de mai sus, datorate pentru întregul an de către contribuabilii persoane fizice şi juridice, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local (pentru anul 2015 este de 10 %, maximum din cât permite legea).

Taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei stabilite la tarifele de cazare practicate de unităţile de cazare. Pentru şederea într-o unitate de cazare, Consiliul Local instituie o taxă hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate. Cota de 1% se aplică la valoarea totală a cazării fără TVA.

Toate taxele și impozitele locale pot fi consultate pe site-ul municipiului Câmpia Turzii, la adresa de web: www.campiaturzii.ro .

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh