25
Joi, Apr
2 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

candidati-caAșa cum avertizasem într-un articol scris săptămânile trecute, procesul de selecție a membrilor viitoarelor Consilii de Administrație de la SC Turda Salina Durgău SA și SC Domeniul Public Turda SA se întrevede a fi unul laborios și de durată. Aceasta și din cauza numărului mare de persoane care s-au înscris pe lista de selecție.

Nu mai puțin de șaizeci de dosare au fost depuse la Comisia de selecție în vederea aplicării OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice. Câte 30 de dosare au fost depuse în termenul stabilit prin Hotărâre a Consiliului Local, care a fost 26 mai 2014, pentru fiecare dintre cele două societăți, SC Turda Salina Durgău SA și SC Domeniul Public Turda SA stabilindu-se astfel o concurență de trei candidați pe un post de membru al CA.

Aceasta întrucât numărul de posturi în discuție este de nouă la fiecare dintre cele două societăți cu capital integral de stat, având ca acționar unic Municipiul Turda.

Comisia de selecție în vederea aplicării OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice este formată din patru consilieri locali Florin Bugnar (PDL), Ovidiu Micu (PNL), Emil Molnar (PSD), Csep Leyla (UDMR) şi Carmen Kollar, ca şef Birou Resurse Umane în Primăria Municipiului Turda, după ce Rozalia Crișan, consilier local PP DD a refuzat să facă parte din această comisie. La prima întrunire a comisiei a fost ales președintele acesteia, în persoana democrat-liberalului Florin Bugnar, s-a decis solicitarea unui expert în materie de legislație și sprijin juridic din partea Primăriei Municipiului Turda.

Astăzi, de la ora 11, comisia se va reuni, din nou, urmând să stabilească punctaje și criterii de departajare a celor câte 30 de candidați pentru fiecare societate comercială. Membrii comisiei vor analiza fiecare dosar în parte însă consilierii locali vor trebui să formeze și o comisie de soluționare a contestațiilor, care vor apărea, evident, ca reacție a celor care vor fi nemulțumiți și se vor simți nedreptățiți, din cei 42 de candidați care nu vor obține un post de membru al Consiliului de Administrație la vreuna dintre societăți.

Pin It