26
Vi, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

matei-cordosSe pare că, în sfârșit, influența politicienilor turdeni în fața organismelor județene și naționale încep să aducă bani pentru Turda. Președintele PSD Turda, Cristian Matei, ne-a declarat că, spre exemplu, Consiliul Județean Cluj a stabilit, în principiu, sumele ce se vor aloca obiectivelor de investiții în anul acesta. Conform acestuia, datorită diligențelor întreprinse de către senatorul Alexandru Cordoș, împreună cu el, personal, forul deliberativ județean a repartizat pentru obiectivele de investiții din Turda peste un milion de lei.

Președintele PSD Turda, Cristian Matei, susține că ”pentru lucrările de reabilitare și cele de reparații de la Spitalul municipal s-a convenit alocarea a circa 400 de mii de lei. Pentru construirea unei capele destinată cimitirelor din zona centrală a Turzii, forul deliberativ județean va aloca o sumă cuprinsă între 250 și 300 de mii de lei”, spune liderul USL Turda. Tot ca urmare a insistențelor lui Matei și Cordoș, cei din Consiliul județean Cluj au promis că vor repartiza Turzii aproximativ 200 de mii de lei, pentru lucrările de reabilitare a unor drumuri și străzi din Turda. Alți 100-150 de mii de lei se vor aloca Liceului Teoretic Josika Miklos. Aceștia din urmă sunt bani despre care ne îndoim că au fost alocați la solicitarea celor doi PSD-iști, chiar dacă președintele Cristian Matei ne-a precizat că ”Banii se vor folosi pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a școlii”.

Sumele exacte vor fi stabilite în urma dezbaterilor și votului din şedinţa ordinară a deliberativului judeţean, eveniment ce va avea loc vineri, 28 martie 2014, ora 12.00, în Sala Mare de Şedinţe a instituţiei. Abia după această ședință vom ști cu exactitate nivelul sumelor alocate pentru investiții în municipiul Turda de către Consiliul Județean.

Aceeași echipă formată din președintele PSD Turda, Cristian Matei, și  senatorul Alexandru Cordoș, a făcut demersuri la ministerele Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, respectiv la cel al Culturii, pentru includerea unor străzi din Turda în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu scopul obținerii finanțărilor necesare pentru lucrările de reabilitare a acestora. Un alt demers al celor doi, dezvăluit de Matei, este cel menit să se finalizeze cu introducerea fostului Cinema Tineretului în patrimoniul Turzii, ceea ce va face posibile lucrările de reparații și de renovare a clădirii aflată într-o ruină totală, situată în zona Materna din cartierul Oprișani.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh