27
Sam, Apr
1 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

vasile-tothSalina Turda rămâne un fief al PPDD, așa cum a fost de la schimbarea lui Ovidiu Mera. Marți, 23 decembrie 2013 a venit rândul directorului general Vasile Nemeș să fie schimbat.

De la ora 12 a avut loc Adunarea Generală a Acționarilor, care a aprobat noii membri ai Consiliului de Administrație de la SC Turda Salina Durgău SA, care aveau mandate din partea Consiliului Local Turda: Călin Felezeu (PNL) și Szekely Istvan (UDMR). Călin Felezeu a lipsit  de la ședință. A urmat ședința Consiliului de Administrație Provizoriu, format, pe lângă cei mai noi membri pomeniți anterior, din Cristian Matei-președinte și membri Vasile Tot (PPDD) și Sorin Sabău (PC).


Cel mai vehement dintre aceștia s-a dovedit a fi Szekely Istvan care se pare că ar fi susținut că directorul general al societății, Vasile Nemeș, a lucrat ”împotriva intereselor acționarului”, referindu-se mai ales la refuzul de a vărsa în conturile Primăriei Turda (acționar unic) a dividendelor corespunzătoare anului financiar. Suma se ridică, conform aproximărilor președintelui CA, Cristian Matei, la circa 635 000 de lei. Cu toate acestea udemeristul nu a cerut decât suspendarea contractului de mandat al lui Vasile Nemeș. Mai mult a cerut însă PPDD-istul Vasile Tot, care a solicitat colegilor săi revocarea din funcție a directorului general, fapt care s-a și întâmplat, în urma votului secret soldat cu patru voturi pentru și niciunul împotrivă. Vasile Simion Tot a fost propus pentru a prelua funcția de director interimar de către Sorin Sabău, secretarul CA.

A urmat numirea unui nou director general interimar, în persoana aceluiași consilier local din Câmpia Turzii,  Vasile Tot, cu trei voturi ”pentru” și abținerea acestuia.

Președintele Consiliului de Administrație Provizoriu, Cristian Matei, ne-a declarat că în perioada următoare, prioritatea Consiliului de Administrație provizoriu va fi de a finaliza formalitățile de numire a membrilor CA potrivit prevederilor OG 109 din 2011.

Pin It