25
Joi, Apr
2 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 nemes-saveanuÎn cadrul ședinței extraordinare de consiliu local din 25 iunie 2013, avocatul Nicolae Giurgiu, membru al partidului Național Liberal Turda a fost mandatat de către Consiliul Local Turda să aprobe planul de administrare al societății. Directorul SC Turda Salina Durgău SA, Vasile Nemeș, a prezentat consilierilor locali planul de administrare elaborat de Consiliul de Administrație al acestei societăți cu rugămintea ca, în urma analizei acestui plan, să mandateze pe cineva pentru aprobarea acestuia în cadru Adunării Generale a Asociaților.

Planul prezentat consilierilor, semnat în locul președintelui Consiliului de Administrație, Robert Cojan, de directorul Vasile Nemeș, dezvăluie câteva dintre intențiile de viitor ale celor aflați în acest moment la cârma societății din subordinea municipalității turdene.

În plus, sunt furnizate strategii și criterii de performanță propuse pentru anul în curs. La ”obiective”, spre exemplu, se arată dorința de realizare a acestora: asigurarea în permanență a resurselor financiare necesare funcționării societății, programelor de investiții și plăți la termene a datoriei aferente creditelor accesate, modernizarea dotării societății pentru creșterea eficienței activității instituționale și operaționale curente, finalizarea implementării  cu succes și la termen a programelor de investiții în curs (Centrul wellness & spa și Hotelul Potaissa) .

În ceea ce privește strategia de dezvoltare prin investiții, ce urmează a fi adoptată în cadrul aceluiași plan de administrare de către Adunarea Generală a Asociaților, acesta conține 17 puncte, unele mai ambițioase decât altele, menite să facă din SC Turda Salina Durgău SA unul din furnizorii de servicii turistice și balneare de primă mărime în zonă.

Primul dintre acestea este finalizarea investiției de la Centrul wellness & spa aflat în construcție la fostele Băi Comunale și a bazei de tratament medical cu specific recuperare medicală neuromotorie și respiratorie, lucrări care sunt executate cu finanțare din credit de la CEC Bank, în valoare de 8,9 milioane lei. Cât despre dotarea  Centrului spa cu aparatură și echipament medical modern, în valoare de 550 mii lei, plus TVA, și mobilier în valoare de 80 mii lei, plus TVA, acestea se plănuiește a fi realizate printr-un alt credit de la CEC Bank.

La ”concluzii”, în planul de administrare al societății Turda Salina Durgău, se arată că ”obiectivele, strategiile și planurile de  măsuri, precum și indicatorii de performanță cuprinși în actualul Plan de administrare vor constitui liniile directoare pentru fundamentarea Planului de management al societății în intervalul de referință 2013-2017. După aprobare, el se constituie într-un document de planificare strategică și ghid de performanță managerială obligatoriu pentru  Consiliul de Administrație, conducere și întreg personalul societății”.

Mai trebuie spus că, dacă până acum consilierii locali PD-L s-au opus la mandatarea avocatului liberal Nicolae Giurgiu în orice AGA sau CA, de această dată, alături de colegele lor de la UDMR, au votat ”Pentru”, fapt care pare să spună că ori s-au resemnat în lupta cu coaliția USL-PP DD, ori au căzut la înțelegere cu aceasta. De la vot s-au abținut Lucian Nemeș, viceprimarul fiind fiul directorului societății Turda Salina Durgău SA, și liberalul Radu Panait, nou angajat al acestei societăți comerciale.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh