19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageÎn scopul prevenirii blocării accidentale a podurilor şi podeţelor de pe raza municipiului, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă(SVSU) din cadrul Primăriei Municipiului Turda, desfăşoară în această perioadă activităţi de monitorizare şi decolmatare a cursurilor pârâurilor de pe raza municipiului, în special Valea Racilor.

Acţiunea a debutat pe data de 11 martie. Prima zonă regularizată şi decolmatată Thumbnail imagepână la data de 17.03.2013 se află la confluenţa str. Gh.Marinescu - pod str. M. Eminescu, unde au fost identificate depuneri accentuate de peturi, gunoaie menajere şi resturi provenite din demolări.

În perioada 18.03.- 24.03.2013 se intervine în zonele aflate sub podurile de pe str. M. Eminescu - str. Coşbuc - str. Republicii - vărsare în Râul Arieş.  (zona colorată în  portocaliu pe harta aflată în ataşament).

Intervenţiile SVSU vor continua şi în săptămânile care urmează, fiind vizată zona de confluenţă a str. Marinescu - pod str. Bicazului - podeţ str. Albinei - podeţ str. Punţii cu decolmatarea şi adâncirea văii cu aproximativ 1 m (în zona podului de pe str. Bicazului) care prezintă depuneri foarte mari şi constituie un real pericol de blocare în cazul creşterilor de debite.

În paralel cu această activitate au fost executate controale comune cu agenţii Poliţiei Locale în vederea verificării şi prevenThumbnail imageirii depozitării deşeurilor de orice fel pe cursurile de apă din municipiu. În acest sens, au fost verificate imobilele de pe str. Ghe. Marinescu, Thumbnail imageBicazului şi Salinelor, Argeşului, Dacia, Al. Fărcăşan şi Avram Iancu, iar locatarilor li s-a adus la cunoştinţă necesitatea igienizării cursurilor de ap, precum şi păstrarea curăţeniei albiilor şi malurilor acestora.  Au fost aplicate 20 de avertismente şi trei amenzi.

Facem apel la cetăţenii municipiului să dea dovadă de spirit civic şi să depoziteze resturile menajere la punctele de colectare special amenajate.

SEF SVSU

Mihai ZĂHAN

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh