19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageProblema câinilor vagabonzi din Turda, Câmpia Turzii și localitățile din România în general este arhicunoscută de toată lumea. Părerile sunt diferite cum diferiți sunt oamenii între ei.

Poate pentru cititori ar fi interesant să vadă cum se pune această problemă în plenul ședinței de Consiliu Local de la Turda.

 

În cadrul ultimei astfel de ședințe bunăoară, unul dintre cei mai vechi consilieri locali dar și unul dintre cei mai în vârstă, USL-istul Emil Molnar,  le-a spus colegilor săi: ”O problemă pe care am mai discutat-o ți nu s-a rezolvat, a câinilor comunitari. Sunt foarte mulți câini pe străzi, cei de la adăpost îi duc acolo, îi tratează, îi deparazitează , îi crotaliază și le dă drumul înapoi în oraș. Se pare că nu e singura locație unde dânșii adună câinii și să nu ne trezim că vor fi mai mulți decât am avut înainte. Tot orașul este împânzit de câini. Să ne gândim să găsim o soluție”, a mai spus decanul de vârstă al Consiliului Local Turda.

În discuție a intervenit și primarul Tudor Ștefănie, prezent la ședința de plen a Consiliului Local Turda: ”Câinii comunitari care se ridică de pe raza municipiului Turda, revin pe raza municipiului Turda. Dacă se aduc câini din alte localități, ei se întorc în acele localități, pe crotal scrie Turda sau Câmpia Turzii. Restul depinde de legislație, nu avem soluții să-i ținem pe toți, suntem obligați să-i eliberăm iar în spațiul public, ceea ce creează probleme foarte mari. Acum, aceasta este singura alternativă pe care o avem. Doar pot să vă afirm că nu se aduc câini comunitari din alte localități, cei care se tratează acolo se reîntorc în localitățile de unde au fost ridicați”, a precizat primarul turdean Tudor Ștefănie.

La rândul său, consilierul Partidului Poporului Dan Diaconescu, Mariana Dobra, a atras atenția asupra unei zone anume din oraș: ”Tot referitor la problema câinilor, la Thumbnail imagefosta fabrică de bere, cred că e a Fundației Rațiu, sunt adunați acolo câini comunitari și sunt într-un număr foarte mare. Cetățenii din zonă spun că-i deranjează pentru că miroase foarte urât și latră toată noaptea. Să facem o sesizare”, a propus consilierul PP DD.

În altă ordine de idei, pagina de sugestii și reclamații de pe site-ul primăriei turdene abundă de reclamații față de modul în care este gestionată această  problemă a câinilor fără stăpân. Deschiderea Adăpostului de câini de lângă Bogata a fost speranța turdenilor și a celor din Câmpia Turzii că, în sfârșit, problema câinilor care murdăresc orașul și care ne fac să arătăm ca și cum am locui la marginea orașului Mumbai, va fi rezolvată, o dată pentru totdeauna. Că lucrurile nu stau deloc așa, putem vedea cu ochiul liber fiecare dintre noi. La Turda trăiesc în libertate adevărate haite de câini care îi terorizează pe oameni, mai ales pe femei și copii. Chiar dacă iubitorii acestor animale, membri ai diferitelor Asociații de Protecție a animalelor luptă împotriva voinței celorlalți cetățeni, trebuie să recunoască și ei că Turda, Câmpia Turzii, România, este departe de a găsi o soluție acestei probleme.

Ce e de făcut, așadar?

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh