19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În anul 2017 sumele alocate în buget la capitolul „Sănătate” al Spitalului Municipal Turda au fost de 1.420.000 lei. Comparativ cu anii anteriori, sumele alocate din bugetul local pentru Spitalul Municipal Turda sunt cu mult mai mari. Față de anul 2015, sumele s-au dublat, iar față de 2016 sumele sunt de aproape 8 ori mai mari.

 

2017 – s-au alocat 1.420.000 lei din care 750.000 de lei pentru cheltuieli materiale, reparații curente la clădiri și utilități și 650.000 de lei pentru investiții: reabilitarea pavilionului central al spitalului, reabilitarea pavilionului boli infecțioase și oncologie și achiziții de bunuri.

 

2016 – s-au alocat de către fosta administrație 186.000 de lei, bani care nu au fost folosiți de către conducerea Spitalului Municipal de la acea vreme.

 

2015 – s-au alocat 715.000 de lei, din care au fost folosiți doar 340.000 de lei de către conducerea Spitalului Municipal de la acea vreme.

 

„În anul 2017, sumele alocate Spitalului Municipal Turda de către Primăria Municipiului Turda au fost mult mai mari decât în anii precedenți. Dartorită acestui fapt, s-au făcut investiții importante la nivelul spitalului, care au implicat modernizarea blocului alimentar, asfaltarea în totalitate și amenajarea curții spialului, finalizarea modernizării blocului operator, dotarea cu aparatură medicală și angajarea de personal suplimentar. Cu ultimele sume alocate se achiziționează pardoseală epoxidică la nivelul întregului bloc operator, sterilizator cu plasmă, aparatură endoscopică urologică, masă chirurgicală radiotransparentă. Aceste aparate sunt foarte importante pentru buna desfășurare a activității medicale la nivelul spitalului”

 – a declarat Ovidiu Stănilă, directorul Spitalului Municipal Turda

 

În urma analizei execuției bugetare a Spitalului Municipal Turda la 22.11.2017, s-a identificat existența unor credite bugetare rămase după realizarea lucrărilor la obiectivele de investiții ce vizau reabilitarea Pavilionului central și a Pavilionului de boli infecțioase. Aceste sume în valoare de 192.700 lei au fost redistribuite la achiziționarea unor aparate medicale strict necesare desfășurării serviciilor medicale. Redistribuirea s-a realizat conform prevederilor HCL 374/29.11.2017 privind rectificarea Bugetului local pe anul 2017.

 

Trendul ascendent al contribuției din bugetul local al sumelor alocate pentru desfășurarea în bune condiții a serviciilor medicale din cadrul Spitalulului Municipal Turda reflectă preocuparea administrației publice locale pentru asigurarea unui act medical de înalt profesionalism.     

  

 

Biroul de presă.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh