25
Joi, Apr
5 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Peste 20 de poliţişti clujeni au acţionat pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Huedin și Dej pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, precum și a faptelor ilicite din domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

  

În perioada 18-22 decembrie a.c.,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj au desfășurat acțiuni, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum și a faptelor ilicite din domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

În cadrul acțiunii au fost verificați 40 agenți economici cu sediile sau punctele de lucru în Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Huedin și Dej. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 54.000 lei.

Astfel, au fost constatate 23 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 6 sancțiuni contravenționale la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, 2 sancțiuni la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și o sancțiune contravențională la Legea 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.   

De asemenea, s-a dispus confiscarea unor produse alimentare, pomi de crăciun și țigarete în valoare de peste 2.600 lei.

Polițiștii au descoperit 2 infracțiuni, respectiv o infracțiune prevăzută de art. 139 indice 6 alin. 2 si 3 din Legea 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe și o infracțiune de delapidare, faptă prev. și ped. de art. 295 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate în legătură cu infracțiunile descoperite pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele.

 

 

SĂRBĂTORI FERICITE, ÎN SIGURANŢĂ!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh