18
Joi, Apr
17 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul local Turda a aprobat documentația tehnico-economică a proiectului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Turda, Piața Republicii nr. 43 și str. Libertății nr. 2, bl. 53”.

În raportul de specialitate se arată că „Municipiul Turda dorește să fructifice posibilitățile de finanțare oferite de Programul Operațional Regional „(POR) 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie de emisii scăzute de carbon”. S-a pregătit depunerea cererii de finanțare pentru cele două blocuri din centrul municipiului Turda, precizate mai sus.

Adică, în limbaj profan, blocurile respective ar urma să fie izolate termic, valoarea totală a investiției ridicându-se la 2.249.786,26 lei, inclusiv TVA., echivalentul a 491.821,06 euro. Blocul din Piața Republicii nr. 43 ar urma să coste 949.044,41 lei inclusiv TVA, adică 207.486,61 euro, iar cel din str. Libertății ar urma să fie izolat cu un cost de 1.300.741,85 lei, inclusiv TVA, adică 234.935,86 euro.

Primul dintre ele ar urma să fie izolat în 9 luni iar cel de-al doilea în 8, ambele urmând să beneficieze de o garanție a lucrărilor de 3 ani. Totul sub rezerva că cererea de finanțare va fi aprobată. La finalul proiectului, un număr de 80 de apartamente ar aveao clasificare mai bună a consumului de energie.

Probabil că cele două imobile au fost alese pentru că se află situate la „strada principală”, urmând astfel să fie înfrumusețate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh