16
Ma, Apr
13 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primăria Turda a găzduit conferința de lansare a proiectului „Turda - dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active”, al Fundației Caritabile „Sfântul Daniel”, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială (S.P.A.S) Turda. Conform acestui proiect, circa 600 de persoane din publicul țintă, turdeni, vor beneficia de ajutor pentru evitarea excluziunii sociale din cauza sărăciei. Cele 580 persoane, dintre care 90 de etnie romă, iar aproape jumătate, respectiv 280, sunt femei, reprezintă grupul-țintă al proiectului „de dezvoltare comunitară, prin promovarea incluziunii sociale active” care se va desfășura, cu începere din luna martie 2018, timp de trei ani. Sunt vizate de persoane care locuiesc într-o zonă a Turzii delimitată de Calea Victoriei și de străzile Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, respectiv Nuferilor.

Daniela Constantinescu, președintele Fundației Caritabile „Sfântul Daniel” a precizat că ONG-ul pe care îl conduce, în parteneriat cu S.P.A.S., din subordinea Primăriei Turda și cu Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan”, vor desfășura activități de consiliere profesională și  orientare  vocațională, de mediere a muncii, formare profesională și ucenicie. De asemenea, bătrânii și familiile sărace, cu mulți copii, ce fac parte din grupul-țintă, vor beneficia de servicii sociale și socio-medicale, de susținerea  educațională a antreprenoriatului, încă  din  școală, precum  și de sprijin în înființarea unei afaceri. de la idee până la punerea în aplicare a acesteia, dar și de servicii educative (școală după școală, ateliere de parenting, programe alternative la educația formală, servicii de consiliere școlară, vacanțe estivale, excursii și tabere etc).

Valoarea totală a proiectului este de 24.146.711,48 lei, din care finanțare nerambursabilă 23.782.330,54 lei, bani care urmează a fi folosiți pentru „Dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții orașului Turda (zona marginalizată str. Calea Victoriei, Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, Nuferilor) prin asigurarea unei intervenții sociale integrate în domenii sociale relevante, respectiv educație, ocupare, servicii sociale și socio-medicale, locuire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale si cetățenești ale membrilor comunității”.

 

Foto: Marian Oprea - AGORA MEDIA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh