19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi, de la ora 14, este programată o nouă ședință extraordinară „de îndată”. Executivul turdean susține că este o urgență aprobarea proiectelor de pe ordinea de zi:

 

Consilierilor din opoziție nu le convine să fie convocați atât de frecvent la ședințe de acest gen, opinia lor fiind manifestată în plenul Consiliului local al ședinței din 22 mai 2018, de consilierul PNL, Cristian George Felezeu.

Iată discuțiile din Consiliul local, la precedenta ședință de îndată, așa cum au fost ele consemnat în procesul verbal al ședinței:

„Dl. Cristian Felezeu:” Buna ziua, stimati colegi vreau sa prezint un punct de vedere al colegilor mei liberali, vreau sa spun ca noi nu ne opunem la asemenea gen de proiecte , dar vreau sa intreb de ce sedinta de indata?
Saptamana trecuta am avut sedinta, saptamana viitoare vom avea sedinta, e vorba de o cofinantare de aproape 3 milioane de lei.
Nu vreau sa devina obisnuinta si vad ca se intampla din ce in ce mai des. Macar atat, sa putem studia aceste proiecte sa vedem despre ce este vorba.”

Dl. primar Cristian Matei:” Va salut si eu pe toti, sa nu credeti ca cineva are chef sa vina in fiecare zi la sedinta sau convoc eu ca asa vreau eu!
Dna Bungardean va poate explica timpii necesari pentru completarea acestei documentatii si faptul ca am avut 2 proiecte aparute vineri, restul aparand abia luni nu vad ce am putea face mai mult…
Spuneati ca v-ati ocupat de un proiect european de 2-3 milioane de euro in nu stiu ce localitate. Daca v-ati fi ocupat, nu mai trebuia sa ridicati aceasta problema, trebuia sa stiti ca la aceste proiecte se lucreaza dupa principiul „Primul venit, primul servit”.
Acum 2 saptamani ne-am grabit foarte tare, inclusiv la compartimentul de Fonduri europene, toata lumea a fost libera in 30 aprilie, aici s-a stat si s-a lucrat pana la 3 noaptea, tocmai datorita acestui fapt ca, acel proiect depus in 30 aprilie, era hotarat de mult ca va fi depus in prima zi de depunere a proiectelor…, si faptul ca data de 30 a fost zi libera nu a incurcat pe nimeni, nici in alte localitati, sa stea sa depuna proiectele.
Daca dvs aveti o alta parere despre cum ati participat la proiecte europene, ar trebui sa stiti ca trebuie sa fiti primii. Dvs nu stiti numai sa ne interogati tot timpul, de ce si cum! Oricum aveti o practica in materie foarte bogata, puteti sa nu veniti, puteti sa va abtineti, puteti sa nu dezbateti, puteti sa nu faceti nimic!
Noi, ceilalti vrem ca aceste proiecte sa reuseasca ! Va multumesc!”

Dl. Doru Anca:” Discutia despre felul cum s-au analizat aceste proiecte in comisie, noi am avut… si s-au discutat aceste proiecte in Comisia 1, nu dle Felezeu? Luam registrul si va arat.
Acum 2 -3 luni am mai aprobat aceste obiective. Acum e alta etapa, propunere si executie, acuma se fac comasate aceste etape. Nu avem timp sa stam si peste 2 saptamani sa facem alta sedinta pentru executie.
Noi am dat viza atunci cu PNDL la cele 5 scoli.

Dna Codruta Bungardeanu:” In septembrie 2017.

Dl Doru Anca:” Acum trebuie sa-i dam drumul asa, pentru ca nu poti obtine aceste etape fara hotarare de Consiliu. Eu propun sa votam pentru ca e presanta problema pentru noi, sa ramanem in grafic.”

Dna Codruta Bungardean:” Proiectul a fost discutat in comisii, in luna septembrie in momentul in care au fost depuse cereri de finantare pentru cele 4 proiecte. Noi revenim cu 3 proiecte de hotarare pentru aprobarea documentatiilor tehnico-economice, care au suferit revizuiri in urma obtinerii avizelor necesare.
Pentru documentatiile tehnico-economice sunt 3 coridoare din 4, pentru al patrulea coridor, cel pe zona industriala, nu am venit cu reaprobarea indicatorilor economici pentru ca este in lucru de co-existenta pentru obtinerea avizului de la Electrica.
Pentru proiectele de hotarare privind cofinantarea, e o diferenta de centime sau de bani, rezultate in urma revizuirii listelor de investitii sau a bugetului.
Solicitarile de clarificari, in ultima etapa pentru contractare au un termen de 30 de zile, noi trebuie sa ne grabim sa dam raspunsul, daca este vreo inadvertenta, sa poata pleca documentatia la Bucuresti pentru contractare.
O solicitare de clarificare a venit joi la pranz, doua au venit vineri dupa ora 13 si una a venit ieri(luni) . Noi am stat si le-am pregatit, le-am verificat si le-am trimis spre difuzare catre consilieri, ieri.

Dl. Cristian Felezeu:” Aceste precizari as fi dorit sa le aud la comisie. S-a discutat in luna septembrie, dar de ce nu s-a facut azi dimineata o sedinta de comisie?
Suntem in 22 si inca nu avem nicio sedinta de comisie! Nu respectati regulamentul comisiei, dle presedinte !
La fel, veniti acum si-mi spuneti ca vreti sa convocati sedinta de comisie pentru joi (24 mai) ora 9. V-am rugat …, sedinte de comisii nu se fac la ora 9 dimineata.
Sunt discutii acum care sunt publice si trebuie sa fie auzite. Nu e prima data si aceste precizari pe care ni le-a spus dna Bungardean era foarte bine daca le stiam de dimineata, stiam despre ce este vorba si nu mai aveam discutii.”

Dl. Doru Anca:” Prietenul meu se contesta pe dansul! Zice ca era bine sa ne intalnim la comisie azi dimineata! Deci azi dimineata, directorul general il lasa sa vina la sedinta, dar joi, nu-l mai lasa! Dumnealui face niste afirmatii nefondate.
Joi venim la ora 9 si eu ii voi cere directorului general sa il invoiasca 2 ore.
Avem mentionat cine a participat la comisie.”

 

Procesul verbal aș respectivei ședințe a COnsiliului local poate fi consultat integral aici: http://primariaturda.ro/proces-verbal-incheiat-azi-22-05-2018-cu-ocazia-sedintei-de-indata-a-consiliului-local-al-municipiului-turda/

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh