19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vizitat astăzi baza sportivă municipal de la Turda. El a fost așteptat i întâmpinat cum se cuvine de primarul Tudor Ștefănie, președintele Comisiei de Sport din cadrul Consiliului local Turda, Dorel Corpodean, și alte persoane implicate devizita-burleanu-1 ani buni în fenomenul fotbalistic de la noi. Burleanu a vizitat baza sportivă de la Turda la invitația făcută de președintele clubului sportiv FC Arieșul 1907 Turda, Melian Nădășan, acesta profitând de întrevederea avută cu conducătorul federației la Adunarea Generală a FRF. Ideea lui Melian Nădășan era aceea de a realiza printr-o colaborare cu autoritățile locale, cu FRF și FC Arieșul 1907 un Centru de Excelență.

vizita-burleanu-2Burleanu l-a ascultat pe primarul turdean care i-a expus situația fotbalistică din ultimii ani la Turda. Tudor Ștefănie i-a explicat oficialului FRF că, deși beneficiază de o bază sportivă generoasă, cu cinci terenuri de fotbal acoperite cu gazon, baza sportivă a municipiului Turda ar avea nevoie de anumite investiții pe care municipalitatea nu și le permite. ”Avem multe probleme sociale, ne confruntăm cu lipsa locurilor de muncă, ne-ar fi greu să investim sume importante pentru reabilitarea bazei sportive. Am făcut unele investiții însă, avem o echipă în liga a treia și mai multe grupe de copii. Cu puțin ajutor am putea realiza aici un centru de excelență, beneficiind și de alte facilități existente la Turda cum ar fi Bazinul de Înot și celelalte posibilități balneoclimaterice”, i-a spus edilul șef lui Burleanu în timp ce făceau turul bazei sportive municipale.

“Vrem să implementăm acest proiect în România, un proiect pilot care are mult succes în ţări precum Olanda, Germania sau Belgia. Ţara noastră nu a cunoscut un astfel de proces, iar în acest sens avem şi sprijinul UEFA. Ne dorim să atragem câţi mai mulţi copii în acest proiect pilot, urmând ca FRF să se implice sută la sută în partea tehnică a proiectului. La centrele de excelenţă vor lucra antrenori locali, plătiţi de FRF, însă federaţia trebuie să îşi asume integral creşterea şi pregătirea acestor copii”, le-a spus Răzvan Burleanu celor care i-au prezentat baza turdeană.

vizita-burleanu-4Acesta i-a mai spus primarului Ștefănie și consilierului Dorel Corpodean că Federația ar putea finanța niște activități, cum ar fi plata antrenorilor, a hranei copiilor etc. însă ar trebui ca la nivel local să se poată pune la dispoziție pe lângă terenurile sportive, vestiare,  și altele, transportul copiilor de la cazare la terenul de antrenament și la alte locații unde aceștia își vor desfășura pregătirea și momentele de relaxare.

La final, Burleanu s-a declarat încântat de deschiderea arătată de primarul turdean față de fenomenul fotbalistic, și de implicarea altor politicieni din zonă dar și a iubitorilor de fotbal în salvarea și chiar redezvoltarea acestui sport în Turda. Acesta a dat asigurări că ușa sa este deschisă oricând pentru promotorii sportului rege de la Turda și a declarat că așteaptă un plan bine întocmit de către turdeni, în care să se arate modalitățile concrete de colaborare și implicit estimări de sume necesare, pentru ca la vârful FRF să se poată lua o decizie în ceea ce privește posibila realizare la Turda a unui centru de excelență pentru copii.

vizita-burleanu-3Președintele FC Arieșul 1907  Turda, Melian Nădășan ne-a declarat că se va ocupa de întocmirea unui astfel de proiect pe care speră ca în trei săptămâni – o lună să-l poată depune pe biroul președintelui FRF.

În drum spre Turda, Burleanu a mai vizitat azi câteva baze sportive din reședința județului și cea de la Feleacu.

Federaţia Română de Fotbal doreşte să înfiinţeze în ţară, opt centre de excelenţă destinate jucătorilor de fotbal cu vârste sub 14 ani. În acest scop, președintele Răzvan Burleanu a vizitat mai multe complexe sportive din întreaga țară, înainte de a se decide cu exactitate unde vor fi formate respectivele centru de excelență, în cadrul cărora, sub directa îndrumare a federației să-și completeze pregătirea sportivă câteva zeci, chiar sute, dintre cei mai talentați micuți fotbaliști.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh