20
Sam, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Centrul de Dializă a fost primul dintre multele obiective inaugurate în prima zi a manifestărilor dedicate turdenilor. Invitații primarului au parcurs pe jos mica distanță până la vechea poștă. Au putu vedea astfel clădirea renovată cât de bine arată, față de vechiul edificiu. Intrarea se face prin spate unde a fost amenajată o spațioasă parcare pentru medici, cadre medicale și pacienți. Investiția este una privată care se ridică la 2,5 milioane de euro şi a fost calculată pentru a putea trata bolnavi cu problem renale din zona Turzii, dar și din județele Alba şi Mureş.

Primarul turdean a vorbit invitaților săi la tăierea panglicii nou-nouțului Centru de Dializă edificat în clădirea fostei Poște din centrul orașului: "Este o altă clădire. Dacă aţi fi văzut-o înainte, arăta jalnic. Am avut o colaborare foarte bună pentru realizarea acestui Centru de Dializă. Este o investiţie care merită şi se va vedea în timp că ea o să dea foarte mari rezultate pentru că este cel mai modern centru de dializă dintr-o zonă regională. Eu sper ca aici să vină pacienţi şi din Câmpeni, Abrud sau Luduş. S-a realizat o investiţie la performanţe europene, dotări de excepţie, o prezentare de excepţie, este o mare realizare pentru Turda. Le doresc mult succes medicilor şi îi asigur că vom fi alături de comunitatea turdeană întotdeauna când vor fi realizate lucruri de asemenea importanţă."

Prefectul Florin Stamatian, de formație medic, a spus și el, mândru de investiția din domeniul medical realizată la Turda: "Am ţinut să fiu prezent la tăierea acestei panglici pentru că e legat de un domeniu la care mă pricep mai bine decât la altele. Viitorul este practica medicală privată, viitorul este construirea unei reţele paralele cu cea de stat, care trebuie să aibă un concurent. În ceea ce priveşte centrul de dializă este un lucru de importanţă vitală pentru că din păcate sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de acest tip de tratament. Trebuie să învăţăm să luptăm pentru ceea ce avem nevoie."
Până acum, la Câmpia Turzii erau singurele paturi din zonă destinate celor care au nevoie de dializă. Deocamdată acelea au rămas și singurele care aparțin sistemului sanitar de stat.
Centrul de Dializă de la Turda are o suprafaţă totală de 1.600 de metri pătraţi și o capacitate de 120 de locuri. Personalul de aici spune că primii pacienţi sunt aşteptaţi încă din începutul lunii septembrie și vor fi îngrijiți de doi medici şi 12 asistente medicale, majoritatea din zona Turda - Câmpia Turzii. Tratamentul pentru pacient ar urma să se ridice pacient se ridică la 472 lei şi va fi suportat în întregime de Ministerul Sănătăţii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh