28
Joi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Directorul Companiei de Apă Arieş, Alexandru Sabău, a răspuns acuzaţiilor PSD şi PNL Turda referitoare la tariful apei într-o conferinţă de presă care avea alt subiect: prezentarea stadiului proiectului de 80 de milioane de euro.

Cele două formaţiuni locale de opoziţie au emis în urmă cu câteva zile un comunicat de presă comun în care acuzau Compania de Apă că a colectat sume necuvenite prin mărirea fără aprobarea Consiliului Local a tarifelor de apă şi canalizare, precum şi a

cantităţii de canal facturate. În acelaşi comunicat se arăta că organizaţiile municipale Turda a PSD si PNL, coparticipante la Alianta politica USL, îşi exprimă ataşamentul faţă de cele 20 de asociatii de proprietari care au solicitat instanţei de judecată să dispună returnarea sumelor respective.
Directorul Alexandru Sabău a calificat demersul celor două filiale politice drept început de campanie electorală. El susţine că şi în campaniile electorale precedente principala ţintă a acuzaţiilor de tot felul a fost tot Compania de Apă ceea ce nu a împiedicat pe cei de acolo să îşi vadă de treabă şi să gestioneze foarte bine proiectul de 80 de milioane de euro. Alexandru Sabău, directorul general al CAA: "Ei au şi început campania. Ştim foarte bine că acum ceva perioadă când au fost campaniile electorale ţinta predilectă era Compania de Apă Arieş şi proiectul Companiei. Compania, însă, şi-a văzut de drumul ei, a lăsat în spate toate interpelările şi tot ce a fost la momentul respectiv legat de Companie şi am ajuns unde suntem acum. Realizare din proiect 92% pe apă şi 82% pe canalizare."
Despre procesele intentate de cele douăzeci de asociaţii Alexandru Sabău spune că ele sunt gestionate de doar doi administratori iar lunile trecute Compania de Apă a mai câştigat un proces similar, atunci fiind vorba de 10 asociaţii de locatari/proprietari: „Faptul că a apărut comunicatul acuma... Comunicate din acestea o să mai apară, au apărut acum 3 ani, 2 ani şi mai apar comunicate când cineva vrea să se facă remarcat.
Este acelaşi proces, l-am câştigat anul trecut dar acuma s-a reluat, asta e. Toată lumea are dreptul să dea în judecată pe toată lumea. Important este ca baza să fie legală şi să mai şi câştigi. Există posibilitatea ca, ulterior, cheltuielile de judecată să fie o problemă. Sunt doi administratori care gestionează treaba aceasta şi fiecare are câte 10 asociaţii de locatari/proprietari. Ei ne-au dat şi anul trecut, o fac şi anul acesta, probabil anul viitor când vor fi alegeri tot ei ne vor da în instanţă. Nu e nicio problemă" a mai spus Alexandru Sabău.
În comunicatul PSD-PNL se mai spunea că cităm "una dintre primele acţiuni administrative pe care le vom întreprinde imediat după castigarea alegerilor de anul viitor, va fi repararea materiala a acestor greseli comise, cu privire la preţul facturat pentru apă şi canal" am încheiat citatul.
Directorul Companiei de Apă Arieş consideră pură demagogie politică aceste afirmaţii întrucât nivelul tarifului de apă canal nu este stabilit de Compania de Apă ci de Asociaţia de dezvoltarea Apa Văii Arieşului, în conformitate cu contractul cadru semnat cu Comisia Europeană şi numai cu aprobarea Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. De aceea oricine va fi la putere în anii următori, nivelul tarifelor va fi stabilit în conformitate cu aceste norme şi va fi calculat întotdeauna după o formulă matematică în care foarte important este nivelul inflaţiei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh