28
Joi, Mar
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Marţi, 15 mai 2012, a avut loc un eveniment istoric pentru economia turdeană, greu încercată în ultimii 20 de ani: demararea lucrărilor la un parc industrial menit să creeze în următoarea perioadă nu mai puțin de 3000 de locuri de muncă, după cum susțin dezvoltatorii.

Noua zonă de producție necesită o investiţie de 200 de milioane de euro, din partea firmei spaniole Graells & Llonch și a partenerului ei, Europa Capital, fond European de investiţii.

 

Compania spaniolă Graells & Llonch a inaugurat lucrările de construcţie a parcului industrial ce va avea o suprafaţă totală de peste 54 ha. La deschiderea oficială au participat, pe lângă primarul Tudor Ştefănie și oficialități locale, ambasadorul Thumbnail imageSpaniei în România - Estanislao de Grandes Pascual, cu cei doi parteneri şi asociaţi ai Graells & Llonch - Antonio Graells şi Miguel Llonch, directorul Executiv al Europa Capital - Tim Norman, Gabriel Sfetcu de la Cushman & Wakefield şi, nu în ultimul rând, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alexandru Coroian.

 

Primul căruia i s-a acordat cuvântul a fost ambasadorul Spaniei în România, Excelența Sa, Estanislao de Grandes Pascual, care a spus celor prezenți: ”Acest proiect este unul tipic pentru întreprinzătorii catalani. Parcul industrial Prejmer din județul Brașov este un exemplu de colaborare și cooperare între grupul Europa Capital și Graells & Llonch, în beneficiul industriei românești. Aș dori să le mulțumesc președinților celor două grupuri pentru că sunt adevărate exemple în depășirea situațiilor de criză și dezvoltarea industriei” a spus, printre altele, ambasadorul spaniol.

Thumbnail imageLa rândul său, președintele Antonio Graells, unul dintre cei doi asociați de la Graells & Llonch, a mulțumit tuturor celor prezenți la inaugurarea oficială. ”Compania noastră are ca principal obiect de activitate dezvoltarea de parcuri industriale. Acum 10 ani, eu și Miguel Llonch am venit în România pentru realizarea primului proiect. Am întâmpinat multe dificultăți, nu știam la ce ușă să batem. Pentru a cumpăra 100 de hectare de teren am muncit doi ani. Trebuie să le mulțumesc partenerilor noștri de la Europa Capital care au depozitat un capital de încredere în firma noastră, pentru realizarea parcului industrial de la Turda. Fără ei nu am fi putut realiza nimic, iar pentru acest lucru le mulțumesc” a mai precizat Antonio Graells.

A urmat celălalt asociat, Miguel Llonch, care a spus: ”Acum 10 ani am început o aventură în România. Am obținut un proiect important pentru Thumbnail imagețară și compania noastră, Parcul industrial de la Prejmer, de lângă Brașov. Avem 40 de fabrici acolo, în cadrul cărora muncesc peste 3000 de oameni” a subliniat Llonch.

Tim Norman, directorul executiv al Europa Capital, a dezvăluit că ”Am cumpărat acest teren acum patru ani și, din cauza recesiunii, nu am putut începe lucrările de construcție pe acest teren până acum. Știm că România a trecut printr-o recesiune grea și știm că poporul român a trecut prin ea cu multă demnitate cu toate că asupra lor au fost puse presiuni greu de suportat. Dar orice austeritate ajunge la final, trebuie să lăsăm acele vremuri la o parte și să ne luăm viitorul în mâini, așa cum facem noi acum și aici, prin construirea acestui parc industrial” a mai spus Tim Normal.

Thumbnail imageParcul industrial care va fi edificat la Turda va include o gamă largă de depozite şi hale industriale şi va oferi suprafeţe de teren dotate cu toate utilităţile pentru companiile ce preferă să îşi dezvolte propria hală. Dezvoltatorii spanioli au deja o vastă experiență pe piața românească, primele afaceri în România având o vechime de circa 10 ani. Printre alte obiective, ei sunt cei care au construit Parcul Graells & Llonch de la Prejmer, din județul Brașov. Cel mai mare avantaj pentru dezvoltatorii spanioli în România este faptul că

deţin titlul de parc industrial ceea ce înseamnă scutirea de taxe pe teren şi construcţie, pentru o perioadă de cinci ani.

Thumbnail imagePrimarul Tudor Ștefănie, cel care împreună cu colectivul pe care îl conduce i-a sprijinit pe investitorii spanioli în toată această perioadă, s-a dovedit o gazdă primitoare pentru oaspeții sosiți pentru momentul inaugural. El a subliniat că, pe lângă celelalte avantaje aduse de această investiție,

„cel mai mare câştig pentru noi, turdenii, este faptul că este previzionat ca parcul să genereze un număr aproximativ de 3000 de noi locuri de muncă. Consider că această investiţie este cea mai importantă realizată în Turda, de la Revoluţie şi până astăzi. Le doresc colaboratorilor de la Graells & Llonch spor la muncă şi o activitate cu cât mai multe rezultate aici, la Turda”, a spus primarul Tudor Ştefănie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh