20
Sam, Apr
19 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Un proiect similar cu cel inițiat de consilierul PSD Cristian Matei a fost propus de viceprimarul Lucian Nemeș, un proiect de hotărâre ce viza accesul gratuit în Salina Turda în scopul tratării afecţiunilor respiratorii, pentru cetăţenii cu domiciliul stabil în municipiul Turda.

La art. 2 al proiectului de hotărâre adoptat de consilierii locali se precizează că ”accesul gratuit în salină în scopul tratării afecțiunilor respiratorii se va face numai în baza unui bilet de tratament prescris de către medicul specialist şi numai pe durata recomandată”.

În studiul prezentat viceprimarului de  Ovidiu Mera, șeful societății care administrează Salina Turda se arată că  ”ne aflăm în etapa finală de elaborare a manualului de utilizare a salinei în scop terapeutic, manual care va specifica şi capacitatea de primire a salinei (numărul de pacienți care pot fi tratați într-o serie)”. În plus, mai precizează Mera, ”până la obținerea avizului Ministerului Sănătății nu putem vorbi de terapie sau de turism balnear”.

Trecând peste recomandările lui Ovidiu Mera, consilierii au adoptat proiectul de hotărâre cu unanimitate de voturi, chiar dacă cei din opoziție au avut tentative de a aduce în atenția colegilor lor neajunsurile unei astfel de decizii.

Pin It