18
Joi, Apr
19 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Adăpostul de animale destinat câinilor fără stăpân de la Turda este funcțional deși lucrările de amenajare de acolo nu au fost finalizate în totalitate. Situat la granița dintre municipiul Turda și comuna Bogata, adăpostul pentru animale a fost amenajat într-unul din fostele grajduri ale fermelor de pe vremea lui Ceaușescu existente în zonă.

Zeci de câini ridicați la solicitarea unor cetățeni din Turda sunt găzduiți în prezent acolo, după ce au fost deparazitați și sterilizați, în așteptarea trecerii celor 15 zile de ”azil” după care urmează să fie repuși în arealul de unde au fost ridicați. Aceasta cu toate că, de cele mai multe ori, cei care au solicitat intervenția specialiștilor de la ”centrul de ecarisaj”, solicită Thumbnail imageca acei câini să nu mai fie readuși acolo.

În ultima ședință a consiliului local, consilierul Cristian Matei a solicitat informații despre stagiul ăn care se află adăpostul pentru câinii fără stăpân, afirmând că are cunoștință de mai multe persoane care au fost agresate de unele dintre patrupede. Primarul Tudor Ștefănie a informat consiliul că adăpostul este funcțional și i-a invitat pe consilieri să-l viziteze.

Am fost și noi acolo, pentru a-i putea informa pe cititorii noștri despre cum stau lucrurile cu această problemă, știut fiind că problema câinilor
fără stăpân este una deosebit de gravă nu numai pentru municipiul Turda ci și pentru Câmpia Turzii și comunele din Comunitatea urbană Arieș.

L-am găsit într-o vizită de lucru pe viceprimarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, împreună cu care am făcut un tur al obiectivului, însoțit de administratorul Asociației Centru de Ecarisaj Turda, dr. Nicolae Ciobanu, care ne-a furnizat toate informațiile cerute.

Așa am văzut sala unde câinii sunt sterilizați, apoi boxele în care sunt ținuți și care erau destul de curate, chiar dacă angajații centrului nu știau
de venirea noastră. În prezent sunt aproape de finalizare boxele exterioare. Dr. Nicolae Ciobanu ne-a spus că toți câinii ridicați din teritoriu sunt trecuți într-un registru, iar după deparazitare și sterilizare sunt crotaliați. Adică li se prinde de ureche un dispozitiv, numit crotal, care poartă toate informațiile de identificare ale câinilor. Același doctor ne-a spus că se colaborează și cu reprezentanții celor două asociații de protecție a animalelor care activează la Turda iar orice cetățean dorește să vadă cum sunt tratați câinii poate să viziteze centrul de ecarisaj.

Thumbnail imageEl a precizat că în zilele următoare vor fi afișate informații referitoare la modul de apelare la angajații centrului de ecarisaj pentru probleme ridicate de câini agresivi, prin afișe postate la toate blocurile din oraș dar și la case particulare.

Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, s-a declarat mulțumit de amenajările efectuate la adăpostul de animale și
de modul cum sunt îngrijiți aici animalele. El a precizat pentru cititorii noștri că, de luni, 27 august, acțiunea de ridicare a câinilor fără stăpân va demara și pe raza municipiului Câmpia Turzii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh