19
Vi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

salina-2SC FORUM GROUP SRL, în parteneriat cu SC Turda Salina Durgău SA, Asociaţia Eco Energy şi Agenţia de Consultanţă şi Afaceri Română, a lansat în data de 05.06.2014 proiectul ‘’Workcall’’ (POSDRU/165/6.2/S/143219), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ’’Investeşte în oameni’’, în cadrul conferinţei organizate la Salina Turda, în municipiul Turda, judeţul Cluj.

Proiectul ‘’Workcall’’ se implementează în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Nord-Vest și are ca obiectiv facilitarea accesului la ocupare a 900 de beneficiari din grupuri vulnerabile (persoane de etnie rromă, persoane cu dizabilităţi, tineri cu vârsta peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie al copilului, femei), prin înfiinţarea de centre de incluziune socială, activităţi de coaching, consiliere şi mediere profesională, programe de formare profesională, cercetări, studii şi analize.

La conferinţa de lansare a proiectului au participat peste 200 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, DGASPC, AJOFM, reprezentanţi ai instituţiilor de sănătate, formatori şi reprezentanţi ai mass media.

În calitate de speakeri au fost prezenţi la eveniment: Daniela Vișoianu – manager proiect, Cristian Matei – Președinte al Consiliului de Administraţie SC Turda Salina Durgău SA, Alexandru Cordoș – Senator în  Parlamentul României,  Membru în Comisia  pentru muncă, familie şi protecţie socială, Bogdan Poliac – delegat pentru Dialog  Social,  Vasile Tot – Director General SC Turda Salina Durgău SA, Teodor Drogo – Prim-vicepreședinte al Partidei Romilor Pro Europa, Filiala Turda.

Managerul de proiect Daniela Vişoianu a explicat importanţa economico-socială a proiectului Workcall şi a prezentat informaţii despre activităţile şi rezultatele estimate ale proiectului, cât şi  despre beneficiile de care se vor bucura persoanele din grupul ţintă, cum ar fi: participare gratuită la cursurile organizate, competenţe crescute şi îmbunătăţirea nivelului de calificare / obţinerea unei calificări care permite o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii, mediere pe piaţa muncii cu scopul obţinerii unui loc de muncă, impact pozitiv emoţional prin creşterea încrederii în sine şi speranţa unei vieţi mai bune.

Cristian Matei, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA, a prezentat date legate de  parteneriatul din cadrul proiectului. În discursul său, acesta a făcut referire la trei direcţii complementare ale  strategiei de management: extinderea serviciilor oferite turiştilor, dezvoltarea turismului din Turda, ca parte a unui turism integrat zonal, şi necesitatea calificării forţei de muncă din oraş în meserii asociate turismului balnear, evidențiind faptul că proiectul „Workcall”  este o completare a necesitaților societății pe care o reprezintă.

Senatorul Alexandru Cordoş și-a exprimat convingerea, în alocuţiunea sa, că prin intermediul activitaților propuse de proiectul ’’Workcall’’, respectiv activităţi de coaching, mediere profesională, programe de formare profesională adecvate, accesibile şi cu reale valențe ocupaționale, grupurile vulnerabile au o şansă reală de a se integra pe piața muncii.

Reprezentanții organizațiilor implicate în proiecte destinate sprijinirii persoanelor vulnerabile social, prezenți la conferința, au concluzionat că proiectul ’’Workcall’’ oferă oportunitatea colaborării, cu scopul sprijinirii acestora, pentru obținerea unor rezultate mai eficiente în ceea ce priveşte facilitarea accesului la ocupare.

 

 

Informaţii suplimentare:

Telefon: 0721.984.2720721.984.272, 0364.435.2130364.435.213 / fax : 0364. 435.372

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Persoană de contact: Paula Pârlog,  Asistent  Relaţii Publice.

Pin It