28
Joi, Mar
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele CJ Cluj, Alin Păunel Tișe, ne anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că a recepționat mai multe clădiri noi din Parcul Tetarom I. În să despre Parcul TEATROM V, care ar putea suscita interesul pentru agenții economici dar, mai ales, pentru forța de muncă din zona de sud-est a județului Cluj, Tișe nu mai suflă un cuvințel despre mult lăudat PARC Tetarom V, promis de liberali la Luna, în colaborare cu Câmpia Turzii.

„Din partea noastră, a Consiliului Județean, există o prioritate zero pentru realizarea acestui proiect pe care vi-l prezentăm în sinteză. Este foarte important pentru zona dumneavoastră să creăm acest parc industrial care să aducă multe locuri de muncă acestei zone. Acest parc poate să dezvolte foarte mult această zonă, avem modelul parcului de la Jucu, unde parcul a adus investiții foarte mari, de câteva sute de milioane de euro, din partea investitorilor, care au adus plus valoare comunității de acolo prin ceea ce plătesc ei și prin oferta de locuri de muncă. În aceste luni am lucrat mult la acest proiect”, declara președintele Alin Tișe în decembrie 2016 (înaintea alegerilor parlamentare, ce-i drept).

Citește și

Tișe și Lojigan deciși să realizeze Parcul Industrial TETAROM V la Luna, în timp cât mai scurt

Ce-i drept, Consiliul Județean Cluj a alocat, în februarie 2018, 5 milioane de euro pentru TETAROM V. Despre care însă, nu se mai spune nimic, nici de către Tișe, nici de către consilierul județean Cristian Haiduc (PNL), care s-a implicat foarte mult în edificarea Parcului industrial de la Luna, sau colegii săi. Probabil că nu au cu ce să se laude. Însă trebuie să precizăm că în COnsiliul Județean CLuj, liberalii dețin puterea, alături de aliații lor de la UDMR, astfel că, pentru orice nerealizări în mandatul 2016-2020, nu vor avea nici o scuză!

Citește și

S-au alocat aproape 5 milioane de euro pentru Parcul Industrial TETAROM V, de la Luna

Iată comunicatul trimis de CJ Cluj, azi:

„Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a aprobat recepția parțială a investiției „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”. Au fost, astfel, recepționate în această etapă, imobilul de birouri cu regim de înălţime D + P + 5E, sediul administrativ și cele două hale de depozitare edificate în cadrul proiectului cu finanțare europeană. Pentru recepția finală a întregii investiții urmează ca, după executarea lucrărilor de stabilizare a versantului Nord al Dealului Hoia, să mai fie definitivat un drum secundar de acces, cel din spatele halei numărul 2.

            Constituită din dispoziția președintelui Consiliului Județean și formată din experți ai forului administrativ județean, ai Inspectoratului Județean în Construcții și ai Primăriei Cluj-Napoca, comisia de recepție a constatat, în prezenta reprezentanților constructorului și ai dirigintelui de șantier, faptul că lucrările au fost executate conform proiectului tehnic.

            Procedura de recepție parțială a fost realizată pentru ca imobilele construite să poată fi înscrise în cartea funciară în vederea solicitării și obținerii avizului de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Intenția Consiliului Județean este ca, de îndată ce această procedură va fi finalizată, cele patru clădiri să fie predate către Tetarom S.A. în vederea dării în exploatare.

Dorința noastră este ca în cel mai scurt timp posibil aceste clădiri ultramoderne să fie predate către Tetarom, iar prin intermediul acesteia să fie puse la dispoziția agenților economici interesați, extrem de numeroși, de altfel. Darea în exploatare a acestor imobile construite cu bani europeni va avea, cu certitudine, un impact semnificativ în ceea ce privește atragerea de noi investiții și accelerarea dezvoltării economice a Clujului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe.

Lucrările de construcții recepționate cu acest prilej au fost executate în baza contractului încheiat cu acest scop între Județul Cluj, prin Consiliul Județean Cluj și Asocierea ACI CLUJ S.A., NORD CONFOREST S.A., ELECTROMONTAJ S.A.

Reamintim în acest context faptul că obiectivul general al proiectului de extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a cărui cofinanțare nerambursabilă a fost asigurată în proporție de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regională, îl constituie creșterea calității vieții și crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul citat.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh