19
Vi, Apr
20 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCei care gestionează activitatea de la cel mai important obiectiv turistic al zonei, Salina Turda, au avut întotdeauna un sprijin în primarul Tudor Ștefănie. Cu el am purtat o discuție referitoare la lucrările de redare publicului larg a unei alte porțiuni, deocamdată închisă, a Salinei. Fiind una din realizările sale dusă la bun sfârșit împreună cu directorul Ovidiu Mera, primarul turdean poate vorbi ore în șir despre Salina Durgău Turda. Am ales doar referirile stricte la lărgirea spațiului vizitabil, menit să aducă un număr sporit de vizitatori dar și să le permită acestora să sta mai mult la Turda, aducându-și astfel aportul la dezvoltarea serviciilor de cazare și masă și nu numai. Dar iată opinia lui Ștefănie vizavi de acest subiect:

”Salina, după cum ştiţi, face parte dintr-un program strategic de dezvoltare a turismului local. Este, de fapt, obiectivul cel mai important care va trebui să realizeze o revitalizare a turismului local, construind în jurul ei şi alte obiective turistice care să facă atractivă localitatea Turda ca şi oraş turistic. Salina, aşa cum spuneam şi altă dată, după acest proiect a avut nişte avantaje economice dar şi din punct de vedere al imaginii, ca şi obiectiv turistic, însă eu am zis întotdeauna că nu trebuie să ne oprim cu lucrările privind oferta turistică, chiar în salină, la ceea ce a însemnat acest proiect de fonduri europene desfăşurat la Turda.

Salina are foarte multe posibilităţi de extensie a activităţilor turistice în interiorul ei și, ca atare, este obligatoriu să deschidem câteva galerii noi şi săli de activitate turistică aici. Unul din obiectivele imediate este deschiderea unei săli de o suprafață destul de mare şi care să fie utilizată, după deschiderea ei, ca zonă de tratament balnear.

Suprafața suficient de mare permite folosirea sa în diferite scopuri turistice, ceea ce înseamnă că şi în interiorul acestei noi săli de tratament vor fi executate lucrări de mobilare a zonei astfel încât ea să necesite şi autorizarea sub formă de locaţie de tratament dar în acelaşi timp şi confortul pentru cei care vin.

În acest fel vom despărţi turismul de atracţie în zona salinei de zona de tratament. Investiţia nu este de mare valoare, cu atât mai mult cu cât se face prin eforturi proprii, a le societăţii Salina.

Sigur că nu o să renunţăm la  a găsi soluţii de extensie şi pentru activităţile de agrement de care vorbeam. De asemenea vom fi în discuţii, cred eu,  pentru realizarea acelui complex balnear care, până la urmă, va cuprinde un total de activităţi pe care le-am prevăzut până în  2016 în zona salinei. Eu sper să se realizeze cât mai repede aceste activităţi şi, faţă de cei 400.000 de turişti care vin anual va trebui să luăm în considerare şi faptul că jumătate din turiştii care vor veni de aici înainte să fie constanţi pe activitatea de turism balnear, ceea ce înseamnă că fiecare turist care vine pe activitate balneară să fie cu locaţia în Turda pe minimum 12 maxim 18 zile, aducând şi un plus de valoare financiară, utilizând noul complex balnear din centrul localităţii şi, bineînţeles, zona salinei pentru tratament.”

Pin It