13
Joi, Dec
40 New Articles

De la cititori
Typography
 SOCIETATEA CIVILA
ASOCIATIA UMANITARA “EVLAVIE”, NON PROFIT
ONG cu preocupari in domeniul protectiei si promovarii drepturilor
   si libertatilor  persoanelor cu dizabilitati  neuro-psihice
SEDIUL: 401082 TURDA, Str. ALEEA SALCAMILOR Nr. 8
                            JUD CLUJ- ROMANIA
Certificat de inscriere Nr.1/2004, Judecatoria TURDA
CIF Nr. 16717851
Ct.: RO 65BTRL 05101205752239XX
BANCA TRANSILVANIA
TEL: 0364-402063; 0751-302551
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
    FIND US ON FACEBOOK
ASOCIATIA UMANITARA EVLAVIE
          Nr.125 din 06.11.2017

 

 

 

SCRISOARE DESCHISA adresata doamnei Koti Monia – director executiv al 

SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENTA SOCIALA DIN CADRUL  PRIMARIEI  MUNICIPIULUI TURDA

 

Remarca din Raportul de specialitate care a stat la baza Proiectului de hotarare initiat de primarul Cristian Matei privind aprobarea transformarii Adapostului pentru femei si copii victime ale violentei domestice din cadrul SPAS Turda in Locuinta protejata cu o capacitate de 10 locuri destinata persoanelor adulte cu probleme de sanatate mintala, remarca potrivit careia: „SPAS Turda, DGASPC Cluj si Asociatia Umanitara Evlavie din Turda au incercat infiintarea unei asemenea locuinte protejate care sa fie finantata din fondrui nerambursabile, insa acest lucru nu s-a realizat datorita nefinantarii”, constituie dovada certa si incontestabila a faptului ca dvs. aidoma predecesorilor, ignorati si refuzati pur si simplu sa recunoasteti prevederile continute de normele juridice obligatorii, respectiv cap.VIII art.94 din Legea 448/2006 republicata, privind sursele de finantare pentru protectia persoanlor cu handicap, si anume : „Protectia persoanelor cu handicap se finanteaza din urmatoarele surse :

  1. – bugetul local al comunelor, oraselor, municipiilor;
  2. –bugetele locale ale judetelor;
  3. –bugetul de stat ;
  4. – contributii lunare de intretinere a persoanelor cu handicap, care beneficiaza de servicii sociale in centre ;
  5. – donatii, sponsorizari si alte surse in conditiile legii; „

Prevedere din care rezulta fara echivoc faptul ca autoritatile adminsitratiei publice locale au responsabilitate si obligatia de a infiinta, organiza, administra si finanta  functionarea unor noi servicii sociale din bugetele locale. Niciunde in jurisdictia nationala din domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap nu este prevazuta obligatia autoritatilor administratiei publice locale de a infinta noi servicii sociale finantate exclusiv  din fonduri europene nerambursabile. Niciunde in lege nu este conditionat acest lucru, de existenta sau inexistenta unei astfel de oportunitati.

Pe aceiasi pozitie incorecta si abuziva s-au situat de-a lungul timpului fostul primar, fostul director al SPAS Turda si acolitii lor din primarie, invocand  acelasi lucru .Si asta in timp ce sume considerabile din bani publici  au fost cheltuite  in temeiul prevederilor unor legi permisive, care nu au nimic de a face cu respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului .

 Fata de toate acestea, in temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si a Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, cerem sa explicati public ce ati vrut sa sugerati  facand aceasta remarca neconforma cu realitatea. Abordare impardonabila manifestata de un functionar public,  punct de vedere pe care Asociatia Umanitara Evlavie nu mai este dispusa sa-l tolereze.Gravitatea consta in faptul ca prin aceasta abordare reusiti sa  induceti  in eroare si sa dezinformati atat opinia publica cat si  pe actualul primar  cu privire la faptul ca autoritatile administratiei publice locale nu pot infiinta servicii sociale speciale decat prin finantari din fonduri europene nerambursabile. Sustinere care este total neadevarata, drept pentru care va cerem in acelasi timp sa va reconsiderati opinia in raport cu legea.

 

                                                  

                                                           Presedintele Asociatiei Umanitare Evlavie

        Ioan Maier

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh