25
Joi, Apr
6 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Ce mă face să afirm acest lucru? Atacurile tot mai sordide la imaginea publică a jurnalistului în general, o campanie de atacuri demarată de oameni murdari, capabili să calce pe cadavre. Nici nu vă imaginați amploarea acestui fenomen deși, cu ajutorul unor elemente sănătoase și curajoase nădăjdui să vă demonstrez toată această conspirație politică.

Pentru că demersul de denaturare a activității jurnalistice este unul politic iar această axiomă, evident, nu trebuie demonstrată. Pentru că, cine altcineva decât politicul a încercat _NIK1894întotdeauna să subjuge presa, să o transforme în organul său propagandistic.

Trist este faptul că mulți dintre cei care pun umărul la denigrarea jurnaliștilor sunt tocmai personaje lașe, care nu au fost niciodată demni de meseria aceasta, dar care, pentru că ”strugurii sunt acri, nu-i așa, când nu ajungi la ei”, se alătură mizerabililor din politica locală care încearcă să mânjească presa.

Slavă Domnului că nu sunt cei mai puternici politicieni care încearcă asta, pe aceștia poate că experiența îi sfătuiește bine, ci dimpotrivă, mojici fără boașe, perfizi și înfumurați, oameni capabili de acte specifice lumii interlope, oameni cu funcții primite pe nemerit, inculți, care cred că o facultate făcută ”la apelul bocancilor”, pe bani, pentru că, deh, ”îi ține”…

Nu, nu o să dau satisfacție celor care așteaptă o reacție la ultimele atacuri venite din zona politicului transpartinic. Nu o să ard cu penița acidă pe nimeni și nu am să mă răzbun. Vă promit! În schimb, o să-mi caut dreptatea și, de aceea, am nevoie de ajutorul organelor statului, a celor care pot și trebuie să facă lumină atunci când oamenii de presă sunt terfeliți și aruncați în noroi doar pentru că au avut curajul să critice! O simplă întrebare: de ce nu v-ați sesizat, stimați reprezentanți ai Poliției și Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda când am fost acuzat și terfelit prin toată presa că aș fi șantajat un mare (sic!) om politic?

Nu-i nimic, o să vă sesizez eu!

Nu pot să nu constat, cu tristețe, însă, că ziariștii cu coloană vertebrală, capabili să critice pe dovezi, pe faptele celor care calcă strâmb, sunt tot mai puțini la Turda. Cu mândrie vă spun că am 15 ani bătuți pe muchie în care, ca să răspund unei întrebări cretine, am făcut mult bine unui mare număr de turdeni. Nu o să mă laud aici, fac doar un apel la ziariștii liberi, câți or mai fi rămas, să facă front comun împotriva celor care vor să îi facă pe turdeni și pe cei din Câmpia Turzii să creadă că ziariștii sunt corupți. Sunt ziariști care, în ani de meserie, au criticat vreo două-trei persoane, și acelea profesori sau artiști, dar rânjesc cu toată gura când un coleg de-al lor este denigrat de alde politicianul-lup, pus paznic la oi.

Vă spun cu mâna pe inimă, în zona noastră există multe organe media dar puțini ziariști de valoare. Există organe media de succes, dar fără ziariști adevărați, iar cititorii văd asta. Succesul nu le vine de la cititori ci de la cei care îi sprijină tocmai știind că sunt incapabili de orice critică, de orice luare de poziție care să le aducă atingere celor murdari.

Ce o să ne rezerve viitorul în acest caz, când toți sunt jurnaliști, toți îi invidiază pe ziariști dar nimeni nu are curajul să-i susțină? Mulți oameni mă cunosc exact așa cum sunt. știu despre mine dacă sunt un om cinstit sau dimpotrivă. Cine însă a sărit, vreodată, să-mi ia apărarea? Foarte puțini. Dar dacă îl critic pe vreun potentat sunt blamat și executat public. De ce? Am ales eu să fiu persoană publică, sunt om politic? Dar toți așteaptă ca eu să scot castanele din foc pentru ei.

Nici o problemă, o să o fac, așa cum am făcut-o și până acum. Dar rețineți, ziaristul adevărat, când critică, nu jignește, când arată cu degetul, nu înjură dar nu se teme de tine, onorabile, oricâți dani ai avea la centură ori gloanțe pe țeavă!

Pin It

Comments   

# lolec 2014-02-20 18:08
de ce esti asa suparat si pornit pe colegii tai ionel,nu ei sunt de vina,de vina e societatea romaneasca,de vina sunt lipsurile de zi cu zi,de vina e faptul ca ne-am nascut in Romania,aici daca vrei sa faci ceva ori ai interese ascunse ori esti hot,daca ai reusit sa faci ceva ai facut-o numai ca sa castigi ceva.lasitatea tot din cauza lipsurilor apare,oamenii considera ca se protejeaza daca baga capul in nisip.
Reply | Reply with quote | Quote
# Ionel Ignat-admin 2014-02-20 22:26
iti respect prea mult parerea pentru a te contrazice. dar nu trebuie sa cedam asa usor. suntem barbati, nu gaini.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh