29
Vi, Mar
17 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Elevii Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu au intrat și ei în competiția lansată de Clubul Rotary Turda. Vineri, 10 martie 2017, a avut loc prezentarea proiectului și un concurs pe teme bine stabilite în cadrul respectivului proiect de mediu.

„Începem azi seria unor activități de ecologizare, de protecția mediului în cadrul unui proiect de parteneriat cu clubul Rotary din Turda. Acest proiect a fost gândit în parteneriat cu acest club, dar noi facem parteneriat, de fapt, cu mediul. Noi suntem prieteni cum mediul, dorim să fim implicați în aceste activități de ecologizare, de reciclare de materiale, sau cum este cea de azi, activitate științifică, mai mult, de promovare a protecției mediului”, a spus profesoara Delia Petean, coordonatoarea proiectului care se referă, conform spuselor sale, strict la zona Turda și râul Arieș.

În zilele precedente, s-a derulat și un concurs de bannere, de afișe, pe tema protecției mediului, iar vineri, 10  martie 2017, la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”, s-a derulat un interesant concurs de proiecte de mediu, intitulat „Salvarea Naturii”. Juriul a fost format din alte două coordonatoare ale activității, profesoarele Vasilica Mândroc și Gabriela Nuți Vlad, alături de două eleve imparțiale. Iar juriul a avut din ce alege, elevi liceului pregătindu-se cu nu mai puțin de 9 proiecte, concise, elocvente, nu întotdeauna foarte simple și care ar putea ajuta inclusiv administrația locală care ar putea vedea din acestea care este percepția elevilor de liceu turdeni asupra problemelor de mediu cu care se confruntă arealul vieții lor, în speță municipiul Turda. Iată proiectele prezentate și realizatorii lor:

1.       „Poluarea râului Arieș” – Adriana Antal, Andra Mocan

2.       „Poluarea fonică” – Bianca Neagu, Iuliana Chihaia

3.       „Poluarea cu mercur” – Noemi Roșu, Mădălina Stan

4.       „Problema câinilor vagabonzi” – Bianca Ciarnău, Maria Solea

5.       „Hexaclorciclohexan” – Mădălina Andreea Suciu

6.       „Cheile Turzii” – Daniel Florea, Vlad Gorcea

7.       „Poluarea Arieșului” – Corina Lung, Dragoș Rigman

8.       „Poluarea electromagnetică” – Adriana Antal, Andra Mocan, Laura Boboia

9.       „Poluarea Turzii datorată autovehiculelor” – Rareș Cristea, Răzvan Nandra

Așa cum se poate observa din titlurile proiectelor, acestea s-au înscris în tema dată, salvarea naturii, localizată strict pe zona noastră și pe problemele acesteia de mediu.

Profesoara Delia Petean a arătat că elevii liceului vor participa și la acțiuni de ecologizare și de colectare a materialelor refolosibile, toate în cadrul aceluiași proiect derulat în parteneriat cu Clubul Rotary Turda.

Reamintim că, în cursul lunii ianuarie 2017, Clubul Rotary Turda a lansat o provocare școlilor turdene, aceea de a participa la  concursul de proiecte ”O șansă pentru mediu”, dorind în acest mod să realizeze implicarea tinerei generații în problemele comunității dar și să susțină creșterea calității în educație. În perioada 13 februarie 2017 – 7 aprilie 2017 în fiecare școală se vor desfășura activitățile din cadrul proiectului propus. Evaluarea proiectelor școlilor se va realiza în  perioada 15 mai 2017 – 15 iunie 2017conform unor criterii bine stabilite, amintim aici atât proiectul depus și scrisoarea de motivare a necesității dotării școlii cu instrumente IT, cât și activitățile concrete în domeniul ecologie și protecția mediului desfășurate de elevii fiecărei școli. Această etapă a proiectului va fi realizată de o echipă de masteranzi și doctoranzi de la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Facultatea de Știința și Ingineria Mediului.

 

Link foto: http://turdainfo.ro/index.php/turda-96332/10421-concursul-de-mediu-salvam-natura-la-liceul-teoretic-liviu-rebreanu-din-turda

Link video: http://ariestv.ro/index.php/arhiva-video/evenimente/item/560-lansare-proiect-ecologic-la-liceul-teoretic-liviu-rebreanu-turda.html

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh