19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu  prilejul Zilei Poliţiei Române, elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Turda au răspuns invitației   de a participa la activitățile specifice desfășurate în centrul Municipiului Turda-zona pietonală.

Emoția a fost maximă în momentul întâlnirii cu mascaţii, câinii poliţişti, maşinile de poliție, dispozitivele de detectare şi dezamorsare a bombelor dar și autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice. Fiecare copil a primit un breloc cu amprenta digitală personală, dar și pliante publicitare și informații primite direct de la cei  a căror activitate este de a se lupta zi de zi cu infracționalitatea.  Au fost prezentate armele din dotare și echipamentele de luptă de către trupele speciale pe care copiii le-au putut încerca și  pentru a nu uita niciodată această zi frumoasă, au făcut poze.

Entuziasmul a ajuns la cote maxime când echipajele poliției rutiere  cu sprijinul piloților de Napoca Rally Academy au pus la dispoziția tuturor doritorilor simulatorul de centură de siguranță pentru a simți fiecare cât de importantă este purtarea acesteia în caz de accident rutier. Cei mai curajoși au profitat de această posibilitate și au încercat și acest dispozitiv dar au fost încântați să mânuiască și mașinuțele electrice. În urma turului de pistă făcut, îndrumați îndeaproape de reprezentanți ai poliției, au primit  un permis de conducere auto.

Punctul culminant al activității a fost  momentul în care s-au prezentat două  demonstrații de dresaj canin.  Cei doi câini din dotarea jandarmeriei, unul de rasă ciobănesc german pe nume Spin, celălalt rottweiler numit  Spyke, i-au cucerit pe copii și după fiecare număr de dresaj aceștia au aplaudat prestația câinilor și dresorilor.

 

Prof.  înv. primar: Maria-Monica Vlad

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh