24
Mie, Apr
10 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

concurs-grozaȘcoala Gimnazială ”Avram Iancu” a dovedit, în ultimii ani, că este una dintre cele mai bune școli de pe raza municipiului Turda. O dovedesc, în fiecare an, nu numai premiile obținute la diferite concursuri naționale, județene ori locale ci și clasarea foarte bună a elevilor săi la examenul de ”capacitate”. În așteptarea acestora din urmă, să spunem că numai pe parcursul anului școlar 2012-2013, elevii școlii din cartierul Micro I au adus pentru portofoliul acesteia  nu mai puțin de 477 premii și mențiuni la diferite concursuri desfășurate pe diferite categorii de vârstă. Pentru a-i răsplăti pe toți acești copii dar și pe părinții acestora, conducerea școlii a organizat o serbare pentru evidențierea acestora, directorul Ioan Groza, împreună profesorii și învățătorii elevilor, înmânându-le premiile în cadru festiv.

Astfel, elevii Școlii ”Avram Iancu” din Turda au obținut cinci medalii de aur, patru de  argint și șase de bronz la ”Evaluare limba şi literatura română” (clasele I-VIII), concurs la care au mai primit și 37 diplome de merit. La ”Evaluare matematică” (clasele I-VIII) rezultatele au fost oarecum similare: patru medalii de aur, șase de argint, 14 de bronz și 34 diplome de merit. La concursul ”micii exploratori”, destinat micuților de la clasa pregătitoare și clasa I au obținut 79 de premii iar la ”Căngurașul matematic”, clasele I-III, 63 de premii, iar la ”Cangurul matematic” (clasele IV-VIII), 61 de premii.

La ”Comunicare și ortografie” (clasele I-IV) s-au primit 13 premii I, 13 premii II, 16 premii III și 21 de mențiuni iar concursul național ”Lumina math” (clasele II-VI)  le-a adus și el elevilor școlii trei premii I, trei premii II, șase premii III și două mențiuni. La concursul ”Fii inteligent” (clasele II-VI), s-au primit nouă premii I, două premii secunde, cinci premii II și trei mențiuni, în timp ce la prestigiosul concurs interjudețean de matematică ”Marian Țarina” (clasele IV – VII) au fost obținute un premiu III și patru mențiuni.

Aptitudinile literare au putu fi dovedite de copii în cadrul concursului ”Cangurul lingvist” (clasele II-VI) unde elevii școlii au primit patru premii I, două premii III și 10 mențiuni.

În ceea ce privește rezultatele la olimpiadele desfășurate pe diferite materii de studiu, acestea arată astfel: Olimpiada județeană la limba și literatura română (clasa a V-a) un premiu I, Olimpiada  naţională de limbă, comunicare şi literatură română (Iași), dedicat claselor a VI-a și a VIII-a, două mențiuni și un premiu special, Olimpiada județeană la matematică (clasele a VII-a și a VIII-a), două mențiuni, Olimpiada județeană de fizică (clasa a VII-a), o mențiune, Olimpiada Pământului (clasa a VI-a) un premiu trei și, respectiv, (clasa a VII-a) un premiu II, Olimpiada Terra, nivel județean, două mențiuni.

Au mai fost obținute clasări importante și la alte competiții. La concursul național eco-fizica de la Baia Mare (clasa a v-a), două premii II, la concursul național  „Plaiuri natale” Creație literară) destinat clasei a V-a, patru premii I, la concursul de biologie ”Emil Palade, un premiul II și o mențiune, la ”Noi și chimia”, trei premii trei, la concursul regional ”Mozart”, un premiu II și două mențiuni. În fine, la Festivalul Științei ”Știința pentru toți”, au fost obținute 12 premii iar la ”Natura inspiră și dăruiește”, șapte premii I și trei premii II.

Felicitări tuturor copiilor care au dobândit aceste rezultate prin multă muncă și învățătură.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh