19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageStați liniștiți, dragi cititori, generația următoare de jurnaliști turdeni arată bine, se pregătește asiduu, așa încât, sunteți asigurați că veți putea primi și după ce noi nu vom mai activa în presă, informații și materiale scrise la standarde chiar mai înalte decât cele pe care noi, actualii slujitori ai presei, le putem oferi. M-au

convins tinerii care au absolvit ”Cursul de jurnalism online” organizat de Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda, cu largul concurs al profesorului de limba și literatura română, Octavian Gruian,  de la școala cu același nume.

Thumbnail imageLa proiect au participat 14 copii din clasele V, VI şi VII de la câteva dintre şcolile gimnaziale din oraş, respectiv ”Teodor Murăşanu”, ”Avram Iancu”, ”Ioan Opriş”, ”Horea, Cloşca şi Crişan” și, nu în ultimul rând, ”Andrei Şaguna”. Pe parcursul celor 10 ore copii au învăţat să se documenteze pentru articole, interviuri, reportaje şi editoriale, să folosească reportofonul şi aparatul foto digital. Ei au redactat o mulţime de materiale, fotografii şi câteva clipuri video care urmează să-şi găsească fiecare locul potrivit în revista online. Subiectele articolelor, interviurilor şi al celorlalte materiale au fost alese de copii, în funcţie de pasiunile şi preferinţele lor.

Thumbnail imageJoi, de la ora 17, Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” a găzduit festivitatea de lansare a revistei online ”Generația Următoare”, pe care cei care doresc să citească mai multe realizări jurnalistice specific vârstei cursanților pot să o facă accesând adresa www.generatiaurmatoare.wordpress.com, o lectură pe care noi o recomandăm cu căldură. Fiecare dintre absolvenții cursului au primit câte o diplomă, o agendă, o carte și, bineînțeles, o cutie de dulciuri. Șefa Bibliotecii Municipale a mulțumit copiilor, părinților și profesorului Gruian, care a muncit cu ”tinerele vlăstare” fără să fie remunerat pentru trude depusă. Au fost invitați să vorbească despre revista rezultată din munca tinerilor jurnaliști, Marian Oprea, redactor șef la Ziarul 21 și subsemnatul, ambii manifestându-ne speranța că cele 10 ore de curs au fost doar începutul unei activități laborioase în ale scrisului pentru toți copii pe care îi felicităm încă o dată: Mara Avrămescu, Iulia Drăgan, Irina Mucea, Alexia Ştirb, Ruxandra Popescu, Florina Martin, Andrada Ignat, Cornel Moldovan, Cristian Crişan, Maria-Eliza Georgescu, Bianca Ciarnău, Andreea Rotar, Victor Morar.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh