19
Vi, Apr
20 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageProgramul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 1- 5 aprilie 2013 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.


Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care Thumbnail imagesă le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

In aceasta saptamana Asociatia Slow Food Turda desfasoara activitati, ca si anul trecut, cu trei institutii de invatamant din Turda.

Miercuri, elevii clasei a II-a de la Liceul Teoretic Josika Miklos, coordonati de catre invatatorul Kiss Jozsef, invata sa gateasca cu Thumbnail imageproduse locale, naturale, preparand mancare dupa retete traditionale. Meniul consta in gulyas la ceaun si paine coapta in cuptorul din lut, la foc de lemne.

Joi este randul elevilor de clasa a II-a de la Scoala Horea, Closca si Crisan, coordonati de invatatoarea Carmen Padurar. Avestor elevi le este rezervat programul sucurilor naturale, prin care vor invata sa isi prepare sucuri din fructe, evitand in acest fel bauturile carbogazoase, despre care stim cat dauneaza sanatatii lor.

Thumbnail imageVineri ne mutam la Scoala Andrei Saguna, la clasa a II-a pregatita de invatatoarea Ana Miuta Ambrusan, clasa a IV-a a invatatoarei Irina Ormenisan si clasa a V-a a profesoarei Gabriela Muresan. Aici vom derula aceeasi activitate despre beneficiile consumarii sucurilor si a bauturilor naturale (preparate doar din fructe, apa, miere si lapte) in dezavantajul consumului de bauturi carbogazoase.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh