28
Joi, Mar
19 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Centenarul Marii Uniri, prilej de bucurie pentru națiunea română, este omagiat prin numeroase activități menite să evidențieze caracterul excepțional al acestui eveniment. În acest context, la Colegiul National „Mihai Viteazul” Turda sunt în desfășurare două proiecte: „De centenar, împreună!”, finanțat de Consiliul Județean Cluj și „Pe urmele UNIRII. 100 de ani de istorie națională ”. În cadrul primului proiect, în perioada 1-4 noiembrie 2018, un grup de 43 de elevi de la Colegiul National “Mihai Viteazul” Turda, însoțiți de profesorii Marinela Savu, Lucia Topârceanu, Alexandru Picovici și Dumitru Georgescu, s-a deplasat în Republica Moldova.

Conceput ca o activitate care, în anul Centenarului Marii Uniri, să aducă față în față elevi şi profesori de pe ambele maluri ale Prutului și să pună în evidentă elementele comune profunde care ne unesc, proiectul are mai multe etape, cele mai importante fiind vizitele reciproce. Astfel, vineri, 2 noiembrie, au fost vizitate Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Cricova și Liceul Teoretic cu profil de Arte „Elena Alistar” din Chișinău.

Primirea caldă de care ne-am bucurat și calitatea discuțiilor ce a urmat a arătat că, într-adevăr, de Centenar suntem împreună. Cu ambele licee au fost semnate acorduri de parteneriat, astfel încât în primăvara viitoare așteptăm vizitele partenerilor noștri din Republica Moldova. Programul excursiei a mai inclus și vizitarea Orheiului Vechi și a complexului monastic Butuceni din stânga râului Răut, celebru pentru vestigiile paleocreştine, Crama Cricova, simbol al viticulturii moldave, Muzeul de Etnografie şi Ştiinţe Naturale şi Catedrala Mitropolitană din Chişinău. Desfăşurarea acestor activităţi s-a bucurat de sprijinul Asociaţiei cultural-patriotice „Avram Iancu” filiala Turda, preşedintele acesteia, d-l Dan Grigoriu, însoţindu-ne în deplasarea de la Chişinău. De asemenea, mulţumim sponsorilor care ne ajută în derularea proiectelor: Compania de Apă Arieș S.A., S.C AGROLIV S.R.L., S.C. TransCrișan Logistic SRL, Turda Salina Durgau S.A.

Următoarea etapă se va desfăşura în perioada 16-18 noiembrie 2018, când un grup de elevi de la şcoala din Glodeni, Republica Moldova, vor fi oaspeţii noştri.

 

Alexandra Maria Zamfir, director Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”

Dumitru Georgescu, director adjunct Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh